"Tavamba protiv odbrane Borca"
"Tavamba protiv odbrane Borca"

KRAJ: Partizan - Borac 2:1, Mihajlović smanjio sa kreča (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 25.02.17. | 17:47

Pratite na portalu MOZZART Sport duel 23. kola Superlige Srbije

Tavamba protiv odbrane Borca

- KRAJ UTAKMICE

Izabrane vesti

90+1. minut - Žuti karton za Punoševca zbog prigovora, a sve posle faula nad Kosovićem.

88. minut - Korner za Borac sa desne strane, ali ništa od svega. Gosti prave faul u napadu.

84. minut - Čini se da su sve nervozniji i jedni i drugi. Lopta je i dalje uglavnom na polovini Borca

78. minut - Pokušava sada Partizan po svaku cenu da postigne treći gol i reši sve dileme kada je u pitanju pobednik. Mihajlović veoma često napada po levoj strani i stvara dosta problema protivniku.

76. minut - Novi promašaj crno-belih, ovaj put se obrukao Marko Janković koji je sa peterca šutirao visoko preko gola.

74. minut - Uzvraća Partizan! Sada je LEonardo dobro šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara, ali je golman Mišić nekako uspeo da izbije loptu kada se ona već spuštala ka mreži.

69. minut - Inače, pre gola Čačana, došlo je do rasprave u ekipi Borca između Jovanovića i Mihajlovića ko će da izvede penal.

67. minut - I odmah je Borac imao šansu za izjednačenje, ali je Tijago Galvao gađao pored desne stative

66. minut - GOL! Borac je smanjio zaostatak na 2:1. Siguran je bio Stefan Mihajlović koji je šutnuo loptu po sred gola, a Kljajić se bacio u levu stranu.

65. minut - Penal za Borac posle duela Marka Jankovića i Tijaga.

62. minut - Nastavljaju da se ređaju šanse za Partizan. Sada je Tavamba mogao da povisi na 3:0, ali je šutirao pored gola sa nekih 12, 13 metara pošto se lopta prethodno odbila od jednog igrača Borca.

59. minut - Sebičan je bio Leonardo. Izbegao je ofsajd, izašao sam ispred golmana malo iskosa, predriblao ga ali onda nije dodao već je šutnuo ka golu a igrači Borca izblokirali i izbacili u korner.

55. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobija igrač čačanske ekipe Miloš Marković, ne zbog jačine prekršaja već zato što je šutnuo loptu posle sudijskog zvižduka.

53. minut - Nova prilika za Partizan, ali su igrači Borca bili brži od Leonarda koji je oklevao negde na 10-ak metara od gola.

51. minut - Greška defanzivaca Borca, pokušao je da je iskoristi Nemanja Mihajlović, ali je na kraju golman Mišić izbio loptu u korner.

48. minut - Nemanja Miletić je nezgodno pao pri doskoku u duelu na sredini terena. Uhvatio se za glavu ali je srećom sve u redu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Partizan - Borac 2:0! Pogocima Nebojše Kososivća i Leonarda da Silve Soze, crno-beli imaju zasluženu prednost, koja je mogla da bude čak i ubedljivija. Domaćin je sve vreme diktirao ritam i pritiskao poslednju liniju gostujućeg tima, dok je Borac tek pred odmor preko Ignjatijevića imao jedinu šansu na utakmici.

42. minut: Evo i prve šanse za Borac. Imao ju je Nikola Ignjatijević, pucao je levom posle kornera, ali je Filip Kljajić paradom sprečio da lopta uđe u mrežu.

37. minut: Leonardo u novoj šansi, odbrana Borca je izgubila loptu, Brazilac je krenuo ka golmanu Mišiću, obišao ga, ali je otišao suviše u stranu, odakle je pucao, međutim, Miroljub Kostić intervenisao.

34. minut: GOOOL: Partizan vodi 2:0! Strelac je Leonardo iz penala!

33. minut: Penal za Partizan! Vrlo dobar napad domaćina, Leonardo je odigrao za Tavambu, ovaj ubacio loptu na petarac, a tamo Nikola Ignjatijević rukama oborio na zemlji Marka Jankovića, a sudija Ilija Brdar pokazao na belu tačku. 

32. minut: Još jedna odlična šansa za crno-bele, Marko Janković je vukao loptu i šutirao sa 12-13 metara, ali je njegov udarac odbranio Mišić.

27. MINUT: GOOOOL! Vodi Partizan 1:0. Strelac je Nebojša Kosović. Krunisana je inicijatiova crno-belih. Lepo je napad po desnom boku povukao Marko Janković, odložio loptu na stranu, odakle je centrirao Miroslav Vulićević po zemlji, na nju natrčao Nebojša Kosović i iz prve je smetio u mrežu.

Inače, nastavljaju se problemi iz jesenje sezone koji se tiču posete u Humskoj 1. Ovog popodneva, teško da ima 2.000 ljudi na Partizanovom stadionu, iako se crno-beli bore za titulu.

17. minut: Možda i najbolja akcija crno-belih u dosadašnjem toku meča. Janković je poslao loptu na levo krilu, tu ju je prihvatio Mihajlović, odložio na ivicu kaznenog prostora za Leonarda, čiji udarac brani Saša Mišić.

14. minut: Posle kornera Partizana nije nije uspeo da zakači loptu u petercu Borca, pa je propala jedna situacija koja je obećavala promenu rezultata.

12. minut: Partizan sve vreme na 30 metara od gola gostiju, odbrana Borca zasad odoleva.

Očigledna inicijativa Partizana, sve vreme crno-beli drže loptu, diktiraju ritam, Borac deluje kao tim koji ne želi da igra fudbal.

4. minut: Odličan pokušaj Tavambe, na pas Kosovića, pucao je Kamerunac iz okreta, brani Mišić.

4. minut: Slobodan udarac za Leonarda, Brazilac je sa 20 metara pogodio živi zid Borca.

Prvi minut: Partizan je imao prvi korner, ali nije bilo opasnosti posle centaršuta Ostojića.

UTAKMICA JE POČELA!!!

PARTIZAN - BORAC 2:0
/Kosović 27, Leonardo 34 pen/

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović, Janković (Ilić od 89), Mihajlović (Đuričković od 86) - Leonardo, Tavamba (Jovanović od 90). Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đilas, Đuričković, Munir, Ilić, Jovanović.

Borac: Mišić - Marković, Marinković, Drašković, Ignjatijević - M. Kostić, Marčić (Delić od 46) - L. Jovanović (Punoševac od 76), Tijago, Živanović. Rezerve: Aleksić, Obradović, Delić, Zoćević, Savić, Anđelković, Punoševac.


Crvena zvezda je odradila posao u Bačkoj Palanci, sad je na potezu Partizan. Da bi zadržali priključak sa liderom i zadržali dobru atmosferu pred 153. večiti derbi, crno-beli moraju da dodatno napumpaju samopouzdanje protiv čačanskog Borca (17.00, TV Arenasport 1).

A Zebre su im redovna mušterija. Poslednjih osam mečeva u Humskoj Parni valjak je dobio - ako se izuzme duel u Kupu Srbije 2012. godine - pa se nešto slično očekuje i danas, tim pre što je ekipa Marka Nikolića u seriji od 18 utakmica bez poraza (16 trijumfa, dva remija) i snagu joj pojačava činjenica da golman Filip Kljajić nije savladao na poslednja četiri takmičarska meča. 

Leonardo protiv BorcaU odnosu na premijeru protiv Rada, Nikolić je napravio tri izmene: suspendovane Uroša Đurđevića i Evertona Luiza menjaju Leandre Tavamba i Nebojša Kosović, dok je jedna taktička izmena ubacivanje Nemanje Mihajlovića na poziciju levog krila, umesto Alena Stevanovića, koji nije ni na klupi za rezerve.

MOZZART kvote --->>> 2707: Partizan - Borac 1 (1,20), X (5,80), 2 (13,00)

Nisu bez aduta ni izabranici Mladena Dodića, tim pre pre što su dobili tri vezana meča, dva s kraja prethodne i onaj protiv Bačke na otvaranju prolećne sezone. Šef struke Borca poslao je na teren očekivan tim, sa Stefanom Mihajlovićem u ulozi centarfora.

SUPERLIGA, 23. kolo:

Subota:

Bačka - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
/Boaći 5, 38, Adžić 92/

Radnik - Mladost 1:1 (1:1)
/Arsenijević 5 - Gavrić 40/

Javor - Spartak 2:3 (1:1)
/Gafurov 37, Tripković 73 - Kerkez 21, Jovović 59, Mudrinski 64pen/

Novi Pazar - Metalac 0:0

Radnički Niš - Voždovac 1:0 (1:0)
/Travančić 42, Arsić66/

17.00: Čukarički - Napredak
17.00: Partizan - Borac

Nedelja:

17.00: Vojvodina - Rad

(FOTO: Star sport)


tagovi

Borac ČačakFK PartizanSrbijaSuperligauživouzivo prenosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara