""
""

KRAJ: Partizan - Dinamo Kijev 2:3 (VIDEO)

Vreme čitanja: 9min | čet. 28.09.17. | 22:30

Pratite tekstualni prenos utakmice drugog kola Grupe B Lige Evrope

PARTIZAN - DINAMO KIJEV 2:3
(Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54, 85, Bujalski 68)

Izabrane vesti

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Sven Odvar Moen (Norveška)
Igra se bez prisustva publike

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Radin - Janković, Tavamba, Suma (od 75. Pantić) - Ožegović. Rezerve: Jovičić, Mitrović, Antonov, Đuričković, Ilić, Pantić, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

DINAMO KIJEV (4-2-3-1): Koval - Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić - Bujalski, Sidorčuk - Cigankov (od 46. Moraeš), Garmaš, Gonzales - Kravec (od 46. Besjedin) Rezerve: Buščan, Šepelijev, Morozjuk, Moraeš, Koržun, Besjedin, Vantuk. Trener: Aleksandar Hackevič.


94. minut - Loše, bezidejno, traljavo. Završnih četiri minuta utakmice za zaborav...

90. minut - E, ovo je zanimljiva izmena kod gostiju - ulazi igrač sa brojem "9" na dresu Morožjuk. Inače, po vokaciji levi bek. Na zasluženi odmor otišao je Bujalski. Još četiri minuta nadoknade vremena. 

88. minut - Pokušava Partizan da se vrati u život i vrati bar taj jedan bod, ali sve je to traljavo i loše za oko. Da se neko ne uvredi, ali crno-beli su poput krave muzare koja prospe deset litara mleka u ovim trenucima. Jer, sve su uprskali, dozvolili protivniku da se razgoropadi iako je gost i preuzme potpunu inicijativu i loptu u noge. 

85. minut - Gol... Ovo niko nije očekivao. Umesto da je Partizan priveo ovu utakmicu kraju i uzeo tri boda, sada je u situaciji da će ostati bez ijednog. Uspavala se Partizanova odbrana, uspavao se i trener Đukić... Bujalski je uputio strašno jak udarac sa ivice kaznenog prostora i pogodio desnu stativu, Stojković se bacio, a lopta došla do Moreaša, koji je sa peterca samo prosledio tamo gde treba. Loš, loš Partizan...

83. minut - Žuti karton i za Tavambu. Koristio je lakat i udario Garmaša dva puta, u ruku i glavu. Kamerunac nije saglasan sa sudijskom odlukom i to mu je rekao u lice. Premalo fudbala, a previše priče i nervoze. 

82. minut - Strašno lukav udarac Pivarića, ali se Stojković nije dao prevariti. Iako je išla lopta u dalji ugao, prekaljeni golman se dobro bacio i ponovo odbranio Partizanovu mrežu. Korner. 

81. minut - Nova opasnost za Partizan, gotovo iz identične pozicije odakle je Pivarić uposlio Vidu kod malopređašnje šanse. Nesmotren faul Evertona

79. minut - Baš kao protiv Rada Miroslav Đukić ponovo spas traži u detetu. Đorđe Jovanović ide u vatru, a na klupu će Ognjen Ožegović. Koliko može golobradi napadač u završnih 12-13 minuta?

77. minut - Golman Koval izgleda ima ozbiljnih problema sa šakom i pokazuje treneru Hackeviču da teško da može da izdrži do kraja. Ostao je još na terenu, ali je Dinamov strateg odmah poslao Buščana na zagrevanje. 

75. minut - Posle Garmašovog udarca Đukić je brzo pozvao Pantića i poslao ga na teren umesto Sume. Najskuplje plaćeni igrač Partizana - gotovo neprimetan. 

75. minut - Parada Vladimira Stojkovića! Kakav god bio rezultat, ovom čoveku treba skinuti kapu. Sve što je mogao - odbranio je. A poslednje Garmašov udarac sa gotovo 25 metara, koji je išao u donji levi ugao. 

73. minut - Joooj, ovo je katastrofa. Vulićević se okliznuo i ostavio potpuno praznu desnu stranu, usledila je Dinamova kontra, ali je Radin uspeo da stigne Garmaša i spreči ga da zatrese mrežu. Partizanu je pod hitno potreban udar dobre energije, inače će izgubiti i ovaj jedan bod. Interesantno, trener Đukić je prvo poslao Danila Pantića na zagrevanje, ali ga je posle drugog gola vratio na klupu i ne deluje da će nešto da menja u ovom trenutku. 

69. minut - Umalo da Ožegović uzvrati u sledećem napadu! Lukavo se otvorio u prazan prostor, bio u izvrsnoj šansi, ali je Koval paradom „skinuo“ gol! I tom prilikom povredio desnu šaku. 

68. minut - Gol! Crno-beli su u potpunom nokdaunu... Glavni krivci su Moraeš i Besjedin, koji su odradili ceo posao, a strelac je bio Bujalski, koji je gotovo nesmetano sa peterca matirao Stojkovića. Ovog puta ništa nije mogao...

65. minut - STOJKOVIĆ! Kako brani ovaj čovek! Strašna kombinacija Pivarića i Vide, iskusni štoper je snažno zahvatio loptu glavom, a Stojković je pokazao reflekse mačke i loptu poslao u korner. Išla je tačno pod prečku! 

62. minut - Dvostruka promena u igri, donela je promenu mentaliteta i unela živost u igri Dinama. Partizanovi igrači su postali nervozni, nekoliko oštrih udaraca i žuti karton za Evertona. A onda i faul Sume na ivici kaznenog prostora, Dinamo je u ozbiljnoj šansi. 

58. minut - Dinamo se vratio u život posle gola sa kreča i ozbiljno je krenuo u ofanzivu. Partizanu je potrebno da se što pre trgne, inače se ne piše dobro...

54. minut - Gol! Moraeš je bio siguran sa bele tačke i poslao je Stojkovića u potpuno suprotan ugao od onog gde je poslao loptu. Nejasno je zašto je Ožegović toliko podigao ruku iznad glave. Jednostavno, to je u svakom takmičenju čist penal. 

54. minut - Penal za Dinamo iz Kijeva! Ognjen Ožegović igrao je rukom u svom kaznenom prostoru posle slobodnog udarca... Tavamba je ostao u čudu...

47. minut - Nesmotren faul Marka Janković na polovini terena i bespotreban žuti karton. Moraće vihorni vezista da bude pažljiviji u nastavku meča. 

46. minut - Gosti iz Kijeva imaju dve izmene već na startu drugog poluvremena. Artem Kravec i Viktor Cigankov završili su svoje, a na terenu su Artem Besjedin i Žunior Moraeš. Potpuna ofanziva Dinama.

POLUVREME

Partizan je materijalizovao bolju igru i dominaciju u većem delu prvog poluvremena. Da je ušla lopta pred sam odlazak na odmor, pobeda bi već bila upisana. Ovako, crno-beli moraju da ostanu smireni i na nivou, da održe ritam i privedu utakmicu sigurnom kraju. Leandre Tavamba igra vrlo dobro i zaslužio je sve pohvale. 

45. minut - Umalo da bude 3:0! Potpuno dezorijentisano i izgubljeno deluju svi igrači Dinama u ovim trenucima. Kadar je umalo matirao Kovala posle nezgodnog i nepreciznog dodavanja unazad, a samo je brzina i smirenost Dinamovog golmana sprečila katastrofu. Lopta je više od pola bila u mreži, ali je Koval uspeo da ukliza i pošalje je daleko od gola. 

42. minut - GOOOOOOL! Leandre Tavambaaaa! Sve mu se otvorilo u ovom napadu, išao je pravo, poput tenka, a onda je na ivici šesnaesterca samo skreno ulevo, pogledao u gol i poslao neodbranjiv udarac u mrežu nemoćnog Kovala. Partizan igra jako dobro i sigurno u ovom periodu. 

39. minut - Uh, ovo je bilo nezgodno. Stojković je zaradio udarac u stomak, a krivac je Kravec. On je naleteo na iskusnog čuvara i nije ga video uopšte posle kornera s desne strane. Gledao je loptu, ali je zato postavio lakat i uleteo u Stojkovića. Srećom, sve se završilo na manjem udarcu. 

34. minut - GOOOOOOL! Prvenac Ognjena Ožegovića u Evropi! Ali, ogromne zasluge idu na račun Leandrea Tavambe, koji je snažno razgrnuo Domagoja Vidu i bacio ga na travu, onda se okrenuo, poslao savršeno dodavanje i mladom napadaču ostavio prostor za egzekuciju! 

33. minut - Dosta duela, startova, kontakta na obe strane, ujedno i posla za sudiju Svena Moena. Zasad se oba tima dobro snalaze u datim uslovima. 

29. minut - Partizan je bio u dobroj šansi da ugrozi gol. Prvo je Milan Radin odlično povukao napad kroz sredinu i iznudio žuti karton Kraveca, a onda je najskuplje pojačanje u istoriji srpskog šampiona uputilo opasan šut kroz živi zid, tik pored leve stative...

25. minut - STOJKOVIĆ!!! Kakva odbrana, ponovo izrasta u heroja Parnog valjka! Strašna konfuzija i greška Partizanove odbrane, prvo je Miletić izgubio loptu u opasnoj zoni, onda je usledila lukava Kravecova asistencija ka Gonzalesu u srcu šesnaesterca. Odlično je pucao, ali je Stojković u stilu hokejaških golmana odbranio svoju mrežu. Koliko je ovaj čovek važan šraf u Partizanu...

24. minut - Partizan steže obruč oko Dinamove odbrane, ali je još daleko od konkretnog pokušaja ka golu. 

18. minut - Odmah stiže odgovor Dinama! Kravec je pokušao da završi polukontru udarcem s gotovo 20 metara, ali je Stojković paradom sprečio iznenađenje i poslao loptu u korner. To je Partizanovom čuvaru mreže potrebno odmah na startu meča. 

17. minut - ŠTETA! Odlična šansa za Partizan, ali Everton nije bio dovoljno kocentrisan. Tavamba mu je odlično odložio loptu u kaznenom prostoru, Brazilac je naleteo na loptu i raspalio, ali je pucao direktno u golmana. 

13. minut - Ovo obećava, Partizan polako steže obruč. Imali su crno-beli polukontru preko Tavambe i Sume, ali nisu dobro iskomunicirali u završnoj trećini pri dodavanju. 

11. minut - Ožestio se Partizan i krenuo u ofanzivu, tako i stigao do prvog kornera. Probao je Sejduba Suma da uposli saigrače duboko u kaznenom prostoru, ali je golman Koval bio siguran na ivici peterca. 

8. minut - Utakmica je zasad potpuno otvorena, malo šta razdvaja dva tima. Doduše, Dinamo je za nijansu agresivniji i njegovi igrači se ne libe da uđu u „meso“. Samo da se Partizanovi fudbaleri naviknu na ritam...

4. minut - Uvodni deo utakmice prolazi u ispitivanju snaga, a lopta je na sredini igrališta. Očekivano. 

UTAKMICA JE POČELA.


Da li je vreme za prvu pobedu u Ligi Evrope i za prvi veliki skalp još od Steaue?

Umeo je Partizan u međuvremenu da zablista protiv AZ Alkmara i kod kuće i u gostima, da uzme meru Augzburgu u Bavarskoj, tuče Videoton u gostima, ali na jedan veliki trijumf u utakmici iz kategorije onih od koje podilaze žmarci Grobari čekaju od 5. avgusta 2015, kad su crno-beli spektakularnim preokretom srušili Rumune (4:2).

MOZZART kvote 6515 --->>> Partizan - Dinamo Kijev 1 (3,70), X (3,30), 2 (2,10)

U Humsku stiže kijevski Dinamo, s tim da na tribinama neće biti navijača da podrže ekipu u drugom kolu Grupe B Lige Evrope. Što, suštinski, ne mora da bude otežavajuća okolnost za Parni valjak, koji je u prošlosti znao dobro da vozi na zaključanom stadionu (3:3, posle produžetaka sa Sportingom 2002), uz napomenu da u poslednjih deset godina nije izgubio nijednom kad su gledaoci bili sprečeni da uđu na tribine (12 pobeda, plus remi bez golova protiv Videotona pre 40 dana).

--->>> Partizan, laži i video trake
--->>> Prelepa utakmica
--->>> Ožegović i Tavamba: Dobijamo bez navijača, ali za njih
--->>> PARTIZANOV TIM ZA DINAMO: Izdržali i Stojković i Miletić! Suma prvi put posle derbija
--->>>BET SPECIJAL: Tavamba daje gol i Partizan pobeđuje - kvota 8,00!

Crno-beli na kontu imaju bod osvojen u Bernu, ali i probleme u igri posle duela s Jang Bojsom u Švajcarskoj jer su na svakom od naredna tri meča primili bar po gol. Jedan u susretu s niškim Radničkim, jedan od Napretka i dva na stresnom gostovanju Radu. Što je u kombinaciji sa kadrovskim problemima (odustni Nebojša Kosović, Alen Stevanović i Zoran Tošić) nevolja za stručni štab. Ono što je dobro jeste saznanje da su Everton, Janković i Bojan Ostojić odmarali na Banjici i da sveži ulaze u duel kojim Partizan može da stigne do desetog vezanog meča bez poraza. Kao i da su golman Vladimir Stojković i levi bek Nemanja G. Miletić izdrlažli poslednji trening i igraće večeras.

--->>> Dinamo u Humskoj, trener Hackevič hvali Partizan: Videćete sve, mi ionako igramo bez gledalaca
--->>> Može li Partizan konačno da ga da Dinamu?
--->>> U Dinamu se raduju praznim tribinama: Bolje što nema navijača, Srbi su glasni

Dinamo jeste favorit, ali daleko od toga da nije ranjiv i da i sam nema nedostatke. Njegovi su očigledni u realizaciji, jer su Ukrajinci loši na evropskim gostovanjima. Letos ih je Jang Bojs porazio u kvalifikacijama za Ligu šampiona (2:0), a kasnije u baražu za Ligu Evrope nisu dali gol Maritimu u Portugaliji (0:0). Generalno, sastav iz Kijeva je samo jednom zatresao mrežu na minulih šest evropskih gostovanja i to u prošlosezonskoj grupi Lige šampiona, Bešiktašu u Istanbulu. Dodajmo tome i činjenicu da je u poslednjem kolu ukrajinskog prvenstva odigrao samo 0:0 sa Veresom, čime je prekinuo niz od četiri pobede.

Plus, u Beograd su Ukrajinci doputovali bez ponajboljih igrača, Dijumersija Embokanija i Olega Guseva.


tagovi

Liga EvropeSastaviSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara