""
""

KRAJ: Srbija - Gruzija 1:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | pon. 09.10.17. | 22:17

Pratite tekstualni prenos meča na sajtu MOZZART Sporta

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Izabrane vesti

SRBIJA - GRUZIJA 1:0 (0:0)
/Prijović 74/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Pavel Gil

SRBIJA (3-4-3): Stojković - Ivanović, Maksimović, D. Tošić - Rukavina, Matić, Gudelj, Kolarov - Tadić, Ljajić (od 61. Prijović), Mitrović

GRUZIJA (4-3-2-1): Makaridze - Kakabadze, Kašija, Kočolava, Navalovski - Gvilija, Kankava, Aburjanija - Kazaišvili, Jigauri - Kvilitaija


Teško, ali Prija! Srbija je na Mundijalu!

KRAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ! SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU 2018. GODINE!

Igra se nadoknada vremena...

87. minut - Filip Kostić umesto Dušana Tadića u igri. Tadić slavi prolazak na Svetsko prvenstvo!

85. minut - Sada smo se malo povukli i čekamo šansu iz kontranapada. Ali pre svega želimo da osiguramo defanzivu.

83. minut - Imamo inicijativu, držimo Gruzine daleko od našeg gola. Sve deluje dobro.

80. minut - Sada se samo čeka da prođe 10 minuta i da krene veliko slavlje! U isto vreme Irska  i dalje vodi, ali to je manje važno sada kada mi vodimo. Samo još malo...

77. minut - Umesto Mitrovića ulazi Milivojević!

76. minut - Kazaišvlili je imao zicer, sreća pa je loše zahvatio loptu!

75. minut - Možemo sada da omirišemo plasman na Mundijal!!!

GOOOOOOOOOOOOOOOL - PRIJOVIĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ - 1:0!!! Mitrović je asistent! Pre toga je odlično prošao Branislav Ivanović.

VELIKA ŠANSA - Ivanović je bio sam pred golom posle kornera, ali je šutirao preko gola!

71. minut - Ne da nam se da damo gol, ali imamo sreće što nam u ovim momentima i "iks" radi jer Irska vodi 1:0.

VELIKA ŠANSA - Kankava je izbio loptu sa linije posle šuta Matića. Jao, ovo je bilo neverovatno blizu.

69. minut - Opet Gruzija ima loptu u nogama, ali smo je nekako uzeli i stigli do kornera.

66. minut - Korner za Srbiju. Bila je tu velika gužva, ali opet samo novi korner. Ivanović je bio u šansi, bilo je blizu. 

64. minut - Sada je Gruzija imala veliku šansu, ali smo se odbranili. Baš je bilo neprijatno. Podsećamo, Irci vode 1:0 protiv Velsa, to nam odgovara!

62. minut - Probala je Gruzija u napadu, ali su ih naši zaustavili. Sada pauza jer se ukazuje pomoć jednom od igrača Gruzije.

60. minut - Još pola sata do konačnog raspleta. Prijović ulazi umesto Ljajića.

56. minut - Sada već izgledamo mnogo bolje na terenu. Ivanović je opet tražio Mitrovića, zakačio ju je napadl Njukasla, ali nedovoljno dobro. Irci vode 1:0 protiv Velšana što je jako dobro za nas! Sa bodom idemo na Svetsko prvenstvo ako ovako ostane!

54. minut - Velika šansa, ali je Kankava u poslednjem momentu reagovao ispred Mitrovića. Potom je Mitrović šutirao glavom ,ali je Makaridze odbranio. Uh, ovo je bila velika šansa.

52. minut - Bio je dobar centaršut sa desne strane, Mitrović je malo zakasnio.

51. minut - Sada za razliku od prvih 45 minuta napadamo bolje i napadamo preko desne strane. I Luka Milivojević se zagreva.

49. minut - Lep napad. Ivanović je ubacio loptu u šesnaesterac, ali je Makaridze opet dobro intervenisao. U nastavku delujemo malo bolje nego u prvom poluvremenu. Što pre damo gol, smanjićemo pritisak. Ne bi valjalo da uđemo u trku sa štopericom.

VAŽNO - U meču Velsa i Irske rezultat je 0:0 u ovim momentima. I taj meč je počeo od 20.45.

48. minut - Napadamo preko desne strane. Gudelj je šutirao, ali je lopta prošla pored gola.

46. minut - Meč je nastavljen. Na zagrevanju su Kostić i Prijović. 

KVOTA NA SRBIJU U OVOM MOMENTU - 1,40

POLUVREME - 0:0

45. minut - Ljajić je izveo slobodan udarac sa leve strane, ali je lopta otišla u gol-aut. Opet smo bez šanse.

41. minut - Ljajić je dobro prošao po levoj strani, ali je centaršut bio loš. Prebacio je ceo šesnaesterac. Malo smo živnuli u ovim momentima. Ali problem je veliki što Gruzija ima stabilniju igru pasovima i više drži loptu. Možda bi Muslin mogao da reaguje na poluvremenu, videćemo.

38. minut - I još jedan udarac Kakabadzea i odbrana Stojkovića. Potom je Tadić imao veliki napad, ali brani Makaridze. Ovo je bila najbolja šansa za Orlove na utakmici.

37. minut - Navalovski je bio u opasnom napadu, sreća pa je naših u odbrani bilo više. Uh...

34. minut - Još zvidžuka sa tribina, a lopta i dalje kod Gruzije. Potom smo imali dobar napad, Tadić je tražio Mitrovića, ali je bio ofsajd.

33. minut - Šutirali su Gruzini sa velike udaljenosti, ali je Stojković ponovo bio na mestu. Evo i prvih zvižduka za naše sa tribina.

31. minut - Evo sada dobre prilike iz slobodnog udaraca, oboren je Ljajić. On je i probao, ali i šutirao preko gola.

30. minut - Prošlo je pola sata, nismo opasnije pripretili Gruziji. To je najvažnija informacija koju treba da znate za sada.

27. minut - Opet centaršut Gruzije, dobar skok Ivanovića koji otklanja opasnost.

24. minut - Bio je korner za Orlove, ali ništa se nije ozbiljnije izrodilo. Bila je odlična lopta Matića za naše napadače, malo je nedostajalo Ljajiću da dođe do nje. Najbolji napad do sada. Potom je Tadić centrirao, a Mitrović šutirao pored gola. A bio je i u ofsajdu.

22. minut - Opet napadamo preko leve strane. Potom kontra Gruzina koju je dobro uštopovao Tošić. Opet je bilo neugodno. I onda još jedna lopta u naš šesnaesterac, ali napadač nije stigao do lopte. Tanko izgledamo za sada. Ali, biće bolje, nadamo se.

20. minut - Gvilija je sada dobro odreagovao i u odbrani. Ne uspevamo da organizovano probijemo goste. 

16. minut - Bio je napad Orlova, išao je centaršut Rukavine, a onda su Gruzini krenuli u kontru koju je Kolarov prekinuo faulom. Gvilija je šutirao jako opasno, potom su gosti imali još jednu veliku šansu. Spasao nas je Stojković ponovo! Ne bismo smeli da im dozvoljavamo da stvaraju ovakve šanse na našem terenu u momentu kada jurimo Mundijal. Nikako. I to Gruziji koja je već odavno ispala.

15. minut - Probao je Ivanović sa centaršutem u šesnaesterac, ali su defanzivci Gruzije dobro odradili posao ispred Mitrovića. Nekako je bio odsečen protiv Austrije, samo da se ne nastavi tako i na ovom meču.

14. minut - Gruzija drži loptu, to nije dobro.

13. minut - Maksimović za sada igra dobro, sprečio je sada jednu polukontru Gruzije. Glasna podrška sa tribina traje. Šutirao je Gvilija sa 30ak metara, ali preko gola Vladimira Stojkovića. Opet nije bilo prijatno.

9. minut - Opasan napad Gruzije, bio je centaršut sa leve strane, ali je Maksimović dobro odreagovao. Nije bilo prijatno. Opet da ponovimo, Gruzini su došli da igraju fudbal. A Orlovi su imali dobar napad, umalo da Tadić bude u dobroj šansi. Biće korner. Malo je bila visoka lopta za Mitrovića, ništa od šanse za gol.

8. minut - I dalje pokušavamo da napadnemo preko leve strane, preko Matića i Kolarova, ali je lopta otišla u gol-aut.

6. minut - Gruzija je preuzela malo inicijativu, probala je sa ubacivanjem lopte sa boka. Izgleda da se nisu uplašili gosti i da žele da igraju fudbal. Videćemo kako će Orlovi uspeti agresivnošću da odgovore na ovakav stil.

4. minut - Srbija ima bolji posed lopte, držimo sve pod kontrolom, najviše napadamo po levoj strani. Sa tribina ne prestaje podrška. 

1. minut - Snažna podrška našim fudbalerima, ori se "Srbija, Srbija" sa tribina. Prvi napad ide preko Kolarova, korner za Orlove.  Centrirao je Tadić, ali se brane Gruzini. Šutirao je potom Kolarov sa velike udaljenosti, ali je Makaridze odbranio.

MEČ JE POČEO

20.40 - Sever, istok i zapad u bojama srpske zastave.  Na jugu bi trebalo da bude "šetalica". Aplauzi za himnu Gruzije prekinuli mali broj zvižduka. Potom veći deo stadiona aplaudira. Na istoku ogromna zastava fan kluba Orlova: "Viste za nas pobednici"

20.39 - Sa tribina se čuje "Hoćemo pobedu". Igrači oba tima izlaze na teren. Na tribinama oko 45.000 navijača.

20.29 - Orkestar MUP-a svira Marš na Drinu, dok sa tribina stiže podrška. Trenutno na Marakani oko 35.000 gledalaca. 

20.21 - Evo kako za sada izgleda teren, ali i tribine na stadionu.

- Dobijamo i prve slike od naših izveštača koje pokazuju atmosferu ispred Marakane.

Vremena više nema, ovo je poslednja i najbolja šansa koju možemo da imamo! Da pobedimo Gruziju i odemo u Rusiju!Reprezentacija Srbije igra poslednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine protiv Gruzije na Marakani od 20.45 časova. Pobeda izabranika Slavoljuba Muslina vodi direktno u Rusiju i neka to bude jedina opcija o kojoj želimo da razmišljamo večeras.

MOZZART KVOTE
(1,20) SRBIJA (7,50) GRUZIJA (16,00)

Srbija je trenutno prvoplasirani tim Grupe D sa 18 osvojenih bodova, dok je Gruzija pretposlednja sa samo pet bodova na kontu. Gledajući i tako, ali i po objektivnom kvalitetu timova, Orlovi su u značajnoj prednosti.

Ne ide se na Mundijal svaki dan

Ukoliko želite neku zanimljiviju opciju za klađenje pogledajte naš BET SPECIJAL i odaberite opciju koja vam je najprivlačnija. Recimo, kvota za pobedu Orlova uz gol Kolarova je 5,00.

Očekuje se oko 40.000 navijača na Marakani, a videćemo kako će izgledati naš najveći stadion u ovom duelu koji nosi ogroman značaj. I kakva će biti atmosfera. Opširnije o ambijentu koji je vladao pred ovaj meč čitajte na linku ispod iz pera kolege Aleksandra Gligorića.

Može li Beograd kao Beč, može li Marakana da otpeva Bože pravde kako treba? Ipak su zaslužili!

Grupa D:

20.45: (8,50) Moldavija (4,50) Austrija (1,40)
20.45: (1,20) Srbija (7,50) Gruzija (16,00)
20.45: (2,45) Vels (2,95) Republika Irska (3,30)

Tabela:


tagovi

SrbijaSastavireprezentativni fudbalGruzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara