Detalj sa Superkupa Italije
Detalj sa Superkupa Italije

Saudijci kupuju Superkup Španije za 180.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.04.19. | 11:00

Posle Italijana, na red došli i Španci

Saudijska Arabija sipa novac u fudbal i nema namer da stane. Maldi princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman je započeo otvaranje zemnlje prema Zapadu i gomilu investicija u kojima bitno mesto drži i fudbal.

Otkako je on počeo o svemu da se pita u arapskoj kraljevini, saudijski klubovi su počeli sa enormnim ulaganjima, potrošili su od letos 180.000.000 evra na kupovine zvučnih fudbalskih imena, doveli još gomilu poznatih fudbalera bez obeštećenja, angažovali dobre trenere... Pored toga, Saudijci su za 22.500.000 evra kupili tri finalna meča Superkupa Italije od kojih je prvi održan zimus u Džedi kada su se sastali Milan i Juventus, a još dva će biti odigrana u naredne četiri godine.

Izabrane vesti

A sada su spremni za novu investiciju. Španski mediji javljaju da su Saudijci ponudili FS Španije neverovatnih 180.000.000 evra da bi u narednih šest godina ugostili Superkup Španije. To je 30.000.000 evra po sezoni, ali nije za jednu utakmicu.

FS Španije je najavio da će se Superkup od 2020. godine igrati u drugačijem formatiu i da će se umesto jednog meča između šampiona i pobednika Kupa kralja (ili finaliste) igrati po sistemu fajnal-fora koji će uključiti još po jedan tim iz prvenstva i Kupa kralja u zavisnosti od plasmana. Na taj način se na fajnal-foru praktično garantuje El Klasiko zmeđu Barselone i Reala, pa bi Saudijci uspeli da svake sezone obezbede makar po jedan Superklasiko.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Superkup ŠpanijeSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara