"Anvar El Gazi u akciji"
"Anvar El Gazi u akciji"

Savetnik iz Madrida: Ronaldo nagovorio El Gazija da igra za Holanđane!

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.15. | 08:57

“Rekao mi je da sam odlučim jer kako god da reagujem uvek će neko imati drugačije mišljenje”, kaže fudbaler marokanskog porekla

Anvar El Gazi u akciji

Holandska senzacija Anvar El Gazi (20) uvršten je na spisak selektora Danija Blinda za predstojeće oktobarske utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvesntvo u Francuskoj.

Izabrane vesti

Napadač Ajaksa, strelac sedam golova ove sezone, imao je opciju da nastupa za Holandiju ili Maroko, odakle su mu roditelji poreklom, a nakon konsultacija sa trostrukim osvajačem Zlatne lopte Kristijanom Ronaldom odlučio se za narandžasti dres.
“Dugo sam se premišljao, savetovali su me i roditelji i familija, zatim lični trener i na kraju sam Ronaldo. Saslušao sam sve njihove predloge i na kraju sam odlučio da to bude Holandija”, potvrdio je El Gazi.

Napadač Kopljanika nekrije da mu je zvezda Reala idol, pa je ispričao i šta ga je Portugalac savetovao.
“Pitao sam Ronalda da li treba da nastavim da igram za Holandiju za koju sam nastupao u mlađim kategorijama, a on mi je rekao da bi na mom mestu izabrao upravo to. Ali, me je savetovao da sam odlučim i da se ne obazirem na činjenicu da će mnogi ljudi iz moje okoline imati drugačiji stav po ovom pitanju”, otkrio je El Gazi.

Momak čiji su roditelji davno napustili Maroko svestan je situacije u kojoj se nalazi.
“Ako izaberem Holandiju, Marokanci će reći da nisam pravi Marokanac. A da sam izabrao Maroko, onda bi mi ovde Holanđani rekli “Hej, pa ti si odgajan ovde, šta je to...'. Daću sve od sebe da dobro igram za Holandiju. To je moja zemlja, država u kojoj sam rođen i u kojoj sam odrastao”, zaključio je Anvar El Gazi.

FOTO: Action Images


tagovi

reprezentacija HolandijeMarokoKristijano RonaldoHolandijaAnvar El Gazi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara