""
""

Sećanja Miloša Krasića: Nije Konte kriv, ja sam! Pored Pirla, Vidala i ostalih u 3-5-2 za mene nije bilo mesta

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.16. | 11:00

Bivši reprezentativac Srbije se priseća vremena u Juventusu i kako je popustio šansu karijere

Bilo je to vreme kada je Miloš Krasić bio najtraženiji srpski fudbaler. Trku sa Mančester Junajtedom, Bajernom, Interom i ostalim velikanima za njegov potpis je dobio Juventus i plavokoso krilo je obuklo dres slavnih Bjankonera.

Izabrane vesti

U Torinu je trebalo da doživi najslavnije trenutke u karijeri, ali je tada zapoečo i veliki pad njegove karijere. Osim prve szeone kada je bipo standardan, sve ostalo je bilo za zaborav…
“Svestan sam da se očekivalo više od mene u Juventusu i prvi ću to priznati. Međutim, sada sam se pronašao i lepo mi je. U Italiji su mi nedostajali sreća, a pomalo i karakter. Nisam bio dovoljno ambicizoan”, prisetio se Krasić u intervjuu za Gazetu delo Sport.

U prvoj sezoni je bio među boljim igračima Juventusa, postigao i het-trik protiv Kaljarija, a trener Luiđi Del Neri je imao veliko poverenje u njega.
“Iako je klub imao slabu sezonu, tu sezonu pod Del Nerijem nikada neću moći da zaboravim. Došao sam u novu zemlju, u tešku ligu, ali je Del Neri znao da mi priđe sa ljudske strane i da razume šta me muči. Njegovih 4-4-2 su bili idealni za moj stil igre i žao mi je što Del Neri nije uspeo da napravi bolju karijeru u Juventusu. Poput mene, i za njega je to bila najveća šansa u karijeri. Propuštena”.

Posle Del Nerija je došao Anotnio Konte koji je mnogo toga promenio i praktično precrtao Krasića.
“Konte? Pad u formi me skupo koštao. U formaciji 3-5-2 nije bilo mesta za mene. A onda su došli igrači više klase poput Pirla, Vidala… Priznajem, za mene je to bilo previše. Ali ne želim da krivim druge ljude. Možda sam mogao bolje da treniram i da se više trudim. Odgovornost je bila isključivo moja, a ne Konteova. Nekada je umeo da bude težak, ali uvek je bio dobro pripremljen. Nisam iznenađen šta je sve uspeo da napravi u karijeri. Jean je od najboljih na svetu”.

Kontea je u Juventusu nasledio Alegri sa kojim je Juve napravio iskorak i došao do finala Lige šampiona. Posle pet uzastopnih titula u Italiji, osvajanje evropskog trona je prioritet za Staru damu.
“Alegrija se sećam dok je vodio Milan. Videlo se i tada da je dobar trener i da će uspeti. Sa Milanom je tada osvojio Skudeto. Sada ima super tim sa Pjanićem i Iguainom. Ima kvalitetan tim za osvajanje Lige šampiona. Međut pet-šest su favorita. Kvadrado je sjajan igrač, ali Dani Alves je verovatno najbolji igrač na toj poziciji u Evropi i njegov dolazak je doneo potpuno novu dimenziju timu”, kaže Krasić.  

Nakon odlaska iz Juventusa, krenule su muke za Krasića koji nije igrao u Fenerbahčeu i tek u poljskoj Lehiji se opet vratio u pravu formu.
“Posle Juventusa sam došao u Fenerbahče. Veliki klub i veliki grad. Bilo je dobro u prvih nekoliko meseci, a onda su došle povrede. Nisam uspeo da se vratim u tim posle toga jer su došli novi igrači. Potom sam otišao na pozajmicu u Bastiju, pa sam bio prebačen u drugi tim Fenerbahčea. Sada sam u Poljskoj gde mi je uloga malo drugačija. Nisam više klasičan krilni igrač, već više igram kao vezista. Mnogi me i dalje pitaju da li žalim za velikim utakmicama. Ne žalim. Srećan sam u Poljskoj”.

Juventus i dalje ima posbeno mesto u Krasićevom srcu.
“Kada uhatim vremena, gledam utakmice Juventusa. Uvek ću biti Juventino. Sa tim klubom sam osvojio Skudeto. Mnogo ih je teško pobediti u Torinu”.

Nije ostao u kontaktu sa nekadašnjim saigračima.
“Nažalost ni sa kim od njih nisam u kontaktu, ali iskoristio bih ovu priliku da pozdravim Bufona, Bonućija, Kjelinija i Barzaljija”. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio KonteEvropaItalijaJuventusMiloš KrasićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara