"naslovnica Super Deportea"
"naslovnica Super Deportea"

Sedam golova i (barem) jedna sahrana - Nevilova Valensija je sramota!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.16. | 09:59

Mediji se obrušili na trenera, ali pre svega gazdu Pitera Lima. Nevil na pitanje o ostavci odgovara sa kategorično: Ne!

naslovnica Super DeporteaPrvo pitanje na 11-minutnoj konferenciji za novinare posle debakla na Nou Kampu bilo je: "Da li mislite da je Valensija prevelik klub za vas?". Ali tek kada su se sutradan na kioscima pojavile novine Geri Nevil je mogao da shvati koliko je razočaranje priredio trećem najvećem gradu u Španiji.

Lokalni Super Deporte, koji je u Valensiji ono što je Marka u Madridu ili Mundo Deportivo u Barseloni, raspalio je na naslovnoj strani: "Istorijsko ismevanje". Odmah iznad pitanje za gazdu Pitera Lima, kojeg i novinari i navijači smatraju kao najodgovornijeg za posrtanje kluba. On je, uostalom, saradnjom sa Žoržom Mendešom od Valensije napravio menadžerski klub, on je pristao na ideju da Valensija postane "protočni bojler" za igrače i da se tako stvara veliki kapital. Samo što se u tom bojleru pojavio kamenac pa lova više ne teče. Postalo je jednosmerno - novac samo otiče sa Mestalje.
"Gospodine Lim, izaberite naslov: Ruiniran - Sramotan - Bezvredan - Uvredljiv", pitao je Super Deporte Lima.

Izabrane vesti

Geri Nevil je još i pomilovan. Mediji su krivicu uglavnom svalili na Lima. Osim Marke doduše. "Sedam golova i jedna sahrana", bio je naslov na madrdskom sportskom dnevniku koji je aludirao na izvesnu smenu Gerija Nevila.

Ispostavilo se da je legendarni bek Mančester junajteda sebe precenio, a rasulo u Valensiji potcenio kada je prihvatio Limov poziv da dođe na Mestalju kako bi pomogao u raskidanju veza sa Mendešom. Nedostatak pravog trenerskog iskustva ispostavio se kao nepremostiva prepreka. Ali na pitanje o eventualnoj ostavci, Nevil je kategorički rekao: "Ne". Na pitanje o eventualnoj smeni kazao je: "Sledeće pitanje".

Ali je i dodao...
"Neću večeras dobro spavati. Navijači ovo nisu zaslužili. Ovo je jedno od najbolnijih iskustava koje sam doživeo u fudbalu, a imao sam ih. Osećao sam se bespomoćno".

Sportski direktor Hezus Garsija Pitarh mogao je samo da se izvini navijačima za najteži poraz Slepih miševa od 1993. O Nevilovoj odgovornosti nije želeo da govori. Barem ne još.
"Ovo treba da rešimo u klubu. Danas nije najbolji dan za donošenje odluka", rekao je Pitarh.

Ekipa Valensije se, inače, u grad vratila oko 2.30. Sačekalo ih je oko 200 navijača koji su igrače "nagradili" povicima: Plaćenici! Samo je veliko prisustvo policije uslovilo da sve ostane samo na verbalnim uvredama.


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraPiter LimHezus Garsija PitarhGeri NevilEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara