""
""

Sedam sekundi Igokeinog pomračenja: Od preokreta i slavlja do pada sistema i Šehovićevog dvokoraka za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.16. | 22:59

Strašan meč u Aleksandrovcu i trijumf Budućnosti posle neobjašnjivog pada koncentracije igrača Dragana Bajića - 93:92

Svašta nam je velika košarkaška scena na Jadranu donela poslednjih godina, ali ono što su igrači Igokee i Budućnosti izrežirali u Aleksandrovcu teško da je viđeno u skorije vreme! Ne samo zbog rezultatski tesne utakmice i klackalice koja je trajala od prvog sudijskog podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene, već zbog sreće i katastrofe koju su puleni Dragana Bajića proživeli u sedam sekundi ludila! Na kraju Budućnost je surovo kaznila potpuni pad sistema u domaćim redovima i dvokorakom Suada Šehovića overila petu uzastopnu pobedu u sezoni  - 93:92 (24:21, 25:21, 22:21, 22:29).

Izabrane vesti

Ali, kakva poslednja dva minuta su viđena u dvorani u Laktašima! Od basketaške akcije Danila Šibalića i Strahinje Mićovića za 87:83, do dve vezane trojke gostiju u dvadeset sekundi preko Petra Popovića i Borisa Savovića, do velike drame na kraju. Prvo su, kada je Budućnost okrenula rezultat, Bojan Subotić i Džej Ar Rejnolds imali po jedno ubačeno slobodno bacanje, da bi usledila minijatura ubedljivo najboljeg igrača Igosa ove sezone - Džejmsa Artura Robinsona. Igokein Amerikanac dva puta je iznudio faul Subotića, prvi put za dva sigurna penala, drugi put za koš i dodatno slobodno bacanje, sedam sekundi pre kraja meča! I ne samo što je Robinson doneo izjednačenje kroz realizovan dvokorak, već je pogođenim bacanjem doneo prednost Igokei i već viđenu pobedu nad jednim od najboljih timova Regionalne lige.

Međutim, umesto jake odbrane u poslednjem napadu Budućnosti, igračima Igokee kao da je „pao sistem“ u glavi, pa su tako trojica igrača krenula da preseku prodor Rejnoldsa. To je povratnik u redove Đetića iskoristio na najbolji mogući način, uposlio Suada Šehovića koji je dvokorakom rutinski rešio akciju, uz sekund i po na semaforu. A onda je Đorđe Milošević sa preko pola terena očajnički pokušao i... Promašio!

Kod Budućnosti čak petorica igrača imala su dvocifren učinak, a najbolji je bio Suad Šehović sa 18 poena, dok su po 13 koševa ubacili Petar Popović i Markus Vilijams. Kod domaćina Robinson je skupio 26 koševa i pet asistencija, a Robert Rikić 14 poena i 10 skokova.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak:

Mornar - FMP 82:66
/Voler 15 - Čović 16/

Subota:

Cibona - Karpoš Sokoli 102:79
/Šakić 23 - Labović 21/

Mega Leks - Cedevita 82:85
/Zagorac 24 - Hopson 23/

Igokea - Budućnost 92:93
/Robinson 26 - Su. Šehović 18/

Nedelja:

17.00 Partizan - Olimpija
19.00 Zadar - MZT

Ponedeljak:

18.00 Krka - Crvena zvezda 

(FOTO: ABA LIGA / Budućnost VOLI)


tagovi

Boris SavovićBudućnost PodgoricaDanilo ŠibalićIgokeaJadranska ligaPetar PopovićStrahinja MićovićSuad Šehović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara