Selektorsko pitanje rešeno na telefonskoj sednici: Lev ostaje do 2022.

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.06.18. | 13:34

To su Nemci

Šok, dva dana razmatranja i odluka kakva priliči Nemcima: Joahim Lev ostaje selektor!

Fudbalski savez i dalje aktuelnog prvaka sveta odlučio je da sadašnjeg stratega ne pomera s klupe, uprkos debaklu na Mundijalu u Rusiji, na kome Pancer divizija prvi put posle ravno osam decenija nije uspela da se plasira u nokaut fazu takmičenja. Kako Nemci sve rade sistemski i planski, tako su rešili da na funkciji ostave čoveka koji im je pre četiri leta u Brazilu donelo Zlatni globus, a otkako je nasledio Jirgena Klinsmana na svakom velikom takmičenju dogurao bar do polufinala.

Izabrane vesti

Osim na ovom u Rusiji.

Sednica Izvršnog odbora FS Nemačke održana je u petak veče i to telefonskim putem. Svi članovi pomenutog tela su konsultovani i svako se saglasio da Jogi Lev ostane selektor do kraja ugovora, a podsećamo da je pre samo mesec dana produžio ugovor do leta 2022, tačnije do okončanja narednog Mundijala u Kataru.
Nije ni postojala druga opcija, Lev je dobio jednoglasnu podršku“, saopštili su iz Saveza posle sastanka kojim je predsedavao prvi čovek nemačkog fudbala Rajnard Grindel.

Značajan udeo u ovoj odluci imao je i glas igrača. Pre svih onih iskusnijih. A među njima se posebno istakao Sami Kedira, rečima da bi Joahim Lev trebalo da ostane selektor pošto je za minulih 12 godina uradio ogromne stvari za nemački fudbal i sjajno poznaje prilike u reprezentaciji, te da je siguran da će voditi Elf ka novim uspesima.

Još nešto: od kandidata – doduše, medijski pominjanih – kakvi su bili Lotar Mateus, Mario Basler, Miroslav Klose, Tomas Šnajder, Štefan Kunc i Markus Štrajgt niko nije takvo trenersko ime da bi Nemcima garantovao uspeh.

Naravno, ostaje mogućnost da se sam Lev povuče sa funkcije, pošto je po povratku iz Rusije nagovestio da mu je potrebno nekoliko dana odmora, da sabere misli, posle čega će odlučiti da li nastavlja posao. Uprkos podršci.

FOTO: Action images


tagovi

Joakim LevFudbalska reprezentacija NemačkeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara