"Sadio Mane (desno)"
"Sadio Mane (desno)"

Senegal je na ovo čekao 16 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.17. | 19:57

Sadio Mane i drugari overili vizu za Svetsko prvenstvo u Rusiji trijumfom na tlu Južne Afrike - 2:0

Sadio Mane (desno)

Dugih 16 godina čekao je narod u Senegalu plasman na Mundijal koji se večeras konačno i ostvario. Od četvrtfinala sada već davne 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kao da je neko prokleo fudbalere ove afričke zemlje pa je prošlo gotovo punoletstvo dok se nije pojavio Sadio Mane da odvede Senegalce na Mundijal u Rusiji. 

Izabrane vesti

As Liverpula je večeras u Polokvaneu majstorski kreirao trijumf svog nacionalnog tima koji je savladao Južnu Afiku u ponovljenom meču na njenom terenu sa 2:0 i kolo pre kraja kvalifikacija overio plasman na Svetsko prvenstvo.

Čitav posao puleni selektora Alua Sise (ko se seća nekadašnjeg prvotimca Birmingema i Portsmuta) odradili su u prvih 45 minuta kada su kontrama ubili Južnoafikance. Prvo je Mane majstorski progirao Dijafru Sakoa, koji je u 12. minutu doveo Senegalce u vođstvo, a sve je bilo gotovo u 38. nakon što se lopta posle šuta Manea i odbrane golmana Kunea odbila od noge desnog beka Mkhizea u mrežu za konačnih 0:2.

Bio je to udarac od kojeg se Južnoafrikanci nisu oporavili, a u drugom poluvremenu Senegalci su kontrolisali dešavanja na terenu i mirno priveli utakmicu kraju. Trećim trijumfom u pet kola fudbaleri Senegala su završili posao oko plasmana u Rusiju (tek drugog u istoriji), pa će u utorak uveče u Dakaru protiv istog rivala moći da proslave veliki uspeh sa svojim navijačima. Zasluženo.     

 

GRUPA B

Petak

Alžir - Nigerija 1:1 (0:0)

/Braimi 88 - Ogu 63/

Subota
14.00: (2,85) Zambija (2,95) Kamerun (2,55)

GRUPA D

Petak
Južna Afrika - Senegal 0:2 (0:2)
/Sako 12, Mkhize 38. autogol/

Subota
20.30: Burkina Faso - Zelenortska Ostrva

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalreprezentativni fudbalSadio ManeSenegal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara