"Ronaldo na poslednjem Klasiku iznad Matjea"
"Ronaldo na poslednjem Klasiku iznad Matjea"

Senzacionalno otkriće: Barsa je davala Ronaldu više para, ali je on izabrao Real

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.11.14. | 14:04

„Dogovorili smo transfer u decembru, a pre toga su se umešali Katalonci“, podseća bivši predsednik Reala Ramon Kalderon

Ronaldo na poslednjem Klasiku iznad MatjeaNekadašnji predsednik madridskog Reala Ramon Kalderon otkrio je da je 2009. godine malo nedostajalo da Kristijano Ronaldo iz Mančester junajteda pređe u Barselonu.

Kalderon je rekao da je Portugalac imao ponudu Katalonaca, ali da je na kraju presudila želja da pređe na stadion Santjago Bernabeu za tada rekordnih 90.000.000 evra.
Kristijano je u Madrid hteo da dođe i 2008. godine, ali menadžer Aleks Ferguson nije želeo da ga pusti. Rekao mi je da ima obavezu da se oduži Fergusonu, jer ga je smatrao fudbalski ocem, ali i obećao da će već sledeću sezonu igrati u Realu. Dogovorili smo transfer u decembru, a pre toga se umešala Barselona koja je htela da plati i više od nas. Ipak, Kristijano je izabrao Real“, rekao je Kalderon za španski Skaj.

Izabrane vesti

Ronaldo je za madridski tim odigrao 263 utakmice i postigao 275 golova, a osvojio je titulu Primere, Ligu šampiona, dva nacionalna kupa, Superkup Španije i UEFA Superkup.

Portugalski napadač je dva puta osvajao Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta, 2008. i 2013. godine.

Tokom karijere igrao je još za lisabonski Sporting, dok je za nacionalni tim Portugalije nastupio 116 puta i dao 51 gol.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaKristijano RonaldoPrimeraRamon KalderonReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara