"niko kao De Brujne"
"niko kao De Brujne"

Šest meseci posle četvrtfinala Lige šampiona: Alofsu otkaz zbog “izdaje“ Širlea, Drakslera i Kruzea

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.16. | 17:57

Vukovi traže novog sportskog direktora

niko kao De BrujneOd drugog mesta na tabeli Bundeslige do borbe za opstanak u razmaku od godinu i po dana. Samo osam meseci posle četvrtfinala Lige šampiona. Nešto se ozbiljno pokvarilo u Volfzburgu. Uprava je prepoznala da se problem nalazi u Klausu Alofsu, pa je jedan od najzaslužnijih ljudi za malo pre pomenute uspehe posle četiri godine napustio Folksvagen arenu.

Mediji su najavili još jutros, klub je upravo i zvanično potvrdio.

Izabrane vesti

Alofs je u klub stigao 2012. i nastavio da gradi na temeljima koji je postavio autoritarni Feliks Magat. Isprva je radio odličan posao, pohvale su stizale sa svih strana, ali se brzo ona stara da je lakše doći na vrh nego ostati na njemu pokazala kao istinita.

U fudbalu se jednostavno ne živi od prošlosti, pa su brzo zaboravljeni svi dobri potezi koje je vukao Alofs, počevši od dovođenja Kevina De Brujnea iz Čelsija za 22.000.000 evra i kasnije prodaje Mančester Sitiju za 75.000.000.

Retki su klubovi koji bi to odbili, međutim, problem je nastao kada je Alofs počeo da traži naslednika. Andre Širle to nije bio, mada je Volfzburg njegovom kasnijom prodajom Borusiji Dortmund barem vratio ogromnu većinu od investiranih 32.000.000 evra (prodat je za 30.000.000). Maks Kruze je pak iz Menhengladbaha stigao za 12.000.000 da bi posle loše sezone otišao u Verder za 7.500.000. Julijan Draksler je Šalkeu plaćen čak 36.000.000 evra, ove jeseni je bio veoma loš, toliko da nije ni putovao na subotnji megdan sa Bajernom.

Vukovi su u Minhenu doživeli debakl - 0:5. Peti poraz u sedam utakmica Valerijena Izmaela na klupi. Samo jedna pobeda. Toliko ih je u svojih sedam imao bivši trener Diter Heking. Volfzburgu je potreban ozbiljan remont. Posle 14 kola samo 10 bodova. Fenjeraš Darmštat osvojio je samo dva manje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolfzburgNemackaKlaus AlofsEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara