"Mario Muč"
"Mario Muč"

Sevale bombe u Luksemburgu: Čalhanoglu obrisao remek delo Muča i spasio Tursku bruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.03.15. | 22:06

Na stadionu Žozi Bartel domaći bili na pragu neočekivanog remija, ali su poklekli tri minuta pre kraja – 1:2

Mario MučU kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo remi sa Belorusijom i četiri uzastopna poraza mada uz čvrst otpor Makedoncima. Ali i dašak optimizma u Luksemburgu posle prijateljske utakmice sa Turskom u kojoj je samo projektil Hakana Čalhanoglua spasio favorizovanog gosta bruke u duelu sa jednim od liliputalaca evropskog fudbala – 1:2.

Igrao se 87. minutu utakmice na stadionu Žozi Bartel kada je Čalhanoglu odapeo sa skoro 30 metara, imao je doduše i sreće da lopta zakači jednog igrača na putu ka golu i završi ispod same prečke. Neodbranjivo.

Izabrane vesti

Kad već pričamo o ne baš sjajnom utisku koji su Turci ostavili moramo da istaknemo da selektor gostujućeg tima Fatih Terim na teren nije izveo najjači sastav. Ali bilo je tu imena pred kojima bi igrači Luksemburga trebalo da klecaju kolena. Recimo Arda Turan na čiji je pas Mevlut Erdinč već u četvrtom minutu na majstorski način postigao prvi gol na utakmici.

Činilo se – Luksemburžanima preti još jedna katastrofa. 

A onda se fudbalskoj planeti predstavio Mario Muč. Čoveku je već 30 leta, igrao je za Alemaniju, Arau, Mec, Sion, sada i Sankt Galen. Većina fudbalskih fanatika je za njega čula prvi put. Verovatno i poslednji. Ali ovaj potez pravi zaljubljenici u bubamaru umeće da cene.

Savršen šut. Imaće Muč šta da priča unucima. I moramo da priznamo da nam je malo žao što nije nagrađen za ovakvo remek delo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Turskareprezentativni fudbalMevlut ErdinčMario MučLuksemburgHakan ČalhanogluEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara