""
""

Sezona iz snova Aleksandra Kovačevića: Titula u Srbiji, borba za Evropu i Kup u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.16. | 14:25

Nekadašji vezista Crvene zvezde pred ispunjenjem zanimljive misije

Počeo je sezonu u Crvenoj zvezdi, odigrao četiri meča, tako da će, vrlo verovatno, imati mali doprinos u osvajanju šampionske titule. Ali neće to biti jedini podatak za diku nekadašnjeg vezistu Crvene zvezde Aleksandra Kovačevića.

Momak iz beogradskog naselja Medaković mogao bi da sa Lehijom iz Gdanjska osigura učešće u evropskim kupovima naredne sezone. Tima za koji pored Kovačevića igraju Miloš Krasić i Vanja Milinković Savić vezao je tri pobede.
„Mogla bi ovo da bude moja specijalna sezona, da sa Crvenom zvezdom osvojim titulu, a sa Lehijom izborim učešće na međunarodnoj sceni. Pre nekoliko sedmica nisam verovao da će Lehija biti ovako visoko plasirana na tabeli. Verovao sam u našu snagu“, rekao je Kovačević za poljske medije.

Izabrane vesti

Trener Pjotar Novak koristi ga u ofanzivnom delu manvera. Dok je igrao u Crvenoj zvezdi nije bo poznat po tim karakteristikama.
Kada sam igrao u juniorima Crvene zvezde imao sam zadatke u ofanzivi. Tako da mi je svejedno. Postigao sam dva gola, trener traži od mene da šutiram što češće na gol. Nadam se da će do kraja prvenstva još neka lopta pronaći mesto u mreži“.

Lehija je trenutno petoplasirani tim poljskog prvenstva. Značajno može da popravi šanse u borbi za Evropu pobedom nad Pjastom.

„Koliko znam Lehija nije osvojila trofej 33 godine. Možda sam imamo šanse u Kupu. Međutim, moramo da budemo svesni da je lopta nepredvidiva. Možda nećemo uspeti, ali ja sam optimista“.

Poljske novinare je zanimalo da li Kovačević ima reprezentativne ambicije.
„Bio sam član svih mlađih selekcija. Videćemo...“

(Foto Star Sport)

 


tagovi

SrbijaPoljskameđunarodni fudbalEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara