"Karim Belarabi protiv Atletika"
"Karim Belarabi protiv Atletika"

Sezona iz snova: Gol posle devet sekundi i sada poziv sa Alijanc arene (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.15. | 16:29

Problem je ugovor do 2020. godine i zahtev Bajera za obeštećenjem od 40.000.000 evra?!

Karim Belarabi protiv AtletikaKrenulo je kako se samo poželeti može, a moglo bi da se završi još bolje. Karim Belarabi, čovek koji je 23. avgusta u Dortmundu postigao najbrži gol u istoriji Bundeslige, po svemu sudeći će već posle prve pune sezone u Bajeru napustiti Leverkuzen i karijeru nastaviti u nekom od klubova sa mnogo većim ambicijama. Od ranije se piše o interesovanju Mančester junajteda i Arsenala, stidljivo se pominjala i Barselona, a sada se – prema pisanju dobro obaveštenog Bilda – u igru umešao i Bajern.

Logičan sled okolnosti posle briljantne sezone. U prvih 25 kola šampionata Nemačke deset golova Belarabija, plus pet asistencija u prvenstvu i još tri u Ligi šampiona. Ove sezone je u TOP 5 liga Evrope samo Eden Azar imao više uspešrnih driblinga od Belarabija. Lionel Mesi je treći na listi. Pet meseci po početku sezone Karim je zakoračio i na reprezentativnu scenu.

Izabrane vesti

Odsustvo pritiska u Bajeru – mediji u Leverkuzenu su ipak manje "naporni" nego oni u Kelnu, Minhenu, Hamburgu ili Dortmundu – prijalo je momku marokanskog porekla. Pitanje je doduše kao bi se snašao u većem klubu, iako do sada ničim nije doveo sopstveni kvalitet pod sumnju. Tehnički potkovan, inteligentan, nema problem sa defanzivnim zadacima.

Najveći problem je to što je 24-godišnji krilni fudbaler tek nedavno produžio ugovor sa klubom i Aspirindžijama se na vernost obavezao do 2020. godine. Zvanične potvrde nema, ali nemački mediji pisali su da Bajer traži čak 40.000.000 evra za njega? Navodno, na stolu već imaju ponudu od 20.000.000 od neimenovanog kluba iz Premijer lige. Pod uslovom da je to istina direktor fudbala Bajera Rudi Feler zaista bi imao dobru pregovaračku poziciju. A kada ga je vratio sa pozajmice u Ajntrahtu iz Braunšvajga malo je neostajalo da mu Roger Šmit pokaže izlazna vrata bez šanse da pokaže šta zna. Baš na insistiranje Felera dao je Belarabiju deset dana da "fore" na treningu. Nije se pokajao.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNemackaKarim BelarabiEvropaBajern MinhenBajer LeverkuzenArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara