"Vidić"
"Vidić"

Silvano Martina za MOZZART Sport: Srbi su cenjeni u Italiji!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.14. | 13:10

"Hrvati trenutno imaju malu prednost najviše zbog pasoša, jer Srbi se u Italiji i dalje vode kao komunitarci. A Balkan je prepun talenata”, kaže menadžer Nemanje Vidića i Boška Jankovića

VidićMalo ljudi je znalo da italijanski menadžer Silvano Martina zna da priča srpski. Agent Nemanje Vidića i Đanluiđija Bufona je rođen u Sarajevu pre 60 godina, otac mu je Italijan, majka Bosanka, a naš jezik mu je dosta pomogao u poslu kojim se bavi. Nekadašnji golman Intera, Đenove, Torina i Lacija za MOZZART Sport kaže da voli da sarađuje sa srpskim fudbalerima.
“Zastupam Nemanju Vidića, Boška Jankovića, Milana Milanovića i pomažem ostalim srpskim igračima, kao što sam učinio prilikom prelaska Nenada Tomovića u Fjorentinu”, kaže Silvano Martina na početku razgovora.

Priznati menadžer otkriva da se na Apeninima pažljivo prate igrači sa Balkana.
“Srpski igrači cu cenjeni u Italiji, zbog mentaliteta, kažu da su rođeni sportisti. Nema veze da li je u pitanju fudbal, košarka ili odbojka. Generalno, uvek su voleli igrače sa prostora bivše Jugoslavije. Pre 20 i kusur godina su govorili da nismo profesionalci, ali sada su promenili mišljenje. Mihajlović i Stanković su na to najviše imali uticaja”.
------------------------------------------------
NIŠTA O VIDIĆU

Nemanji Vidiću ističe ugovor sa Mančester junajtedom na leto, pregovori vezano za produžetak ugovora još nisu započeti, što je bio dovoljan znak da mnogi klubovi razmotre mogućnost angažovanja srpskog defanzivca. Napoli, Juventus, Barselona… samo su neki od onih koji su pokazali interesovanje.   
“Ne bih želeo ništa da pričam na tu temu. Razumite me, uvek se nešto izvuče iz konteksta, kao što je i sada sa Napolijem bio slučaj”, rekao je Martina povodom navodne njegove izjave da postoji mogućnost da Vidić promeni sredinu.

Vidić će, kako stvari stoje, najverovatnije ostati u Mančesteru…
-------------------------------------------------
Neodlazak na SP u Brazil može skupo koštati naše igrače iz Srbije koji žele sreću da potraže u Italiji. A to nije jedini problem…
“Hrvati trenutno imaju malu prednost najviše zbog pasoša, jer Srbi se u Italiji i dalje vode kao komunitarci. A Balkan je prepun talenata”.

Finansijska kriza zakucala je na mnoga vrata evropskih klubova.
“Sada je mnogo teško prodati igrača. Klubovi se čak i ne javljaju na naše pozive. Menadžeri su se nekada sastajali jednom godišnje i to nas bude stotinjak, a sada jedva dođe desetak. Biće sve gore i gore”, zaključuje Martina.

Izabrane vesti

Martina kaže da još nije imao prilike da na delu vidi neke igrače Crvene zvezde i Partizana, ali da planira da dođe u Beograd, gde nije bio dugo…

(FOTO: MN Press)


tagovi

Silvano Martinameđunarodni fudbalJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara