"Siniša Mihajlović"
"Siniša Mihajlović"

Siniša oduševljava Italiju, Filip Janković sve bolji

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.09.14. | 11:46

Bivši srpski selektor pobedom u gradskom derbiju Đenove pridobio naklonost navijača Sampdorije i italijanskih medija

Siniša Mihajlović

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Srpski fudbaleri nastavljaju da menjaju u ritmu toplo - hladno njihove partije u prvenstvu Serije A. Jedina konstanta je Siniša Mihajlović, trener Sampdorije, koji je redovno dobro ocenjen od italijanskih kolega, dok je dobra vest stigla sa Sicilije, tačnije iz Katanije, gde je srpski tinejdžer Filip Janković bio među najboljima u crveno-plavom dresu Katanije protiv Peskare, tako da je još veća šteta što je morao da napusti teren pre vremena zbog predostrožnosti od teže povrede.

Adem LJAJIĆ (Roma) odigrao je sasvim solidan meč i od gotovo svih novina je dobio prelaznu ocenu za svoj nastup. Gazeta delo Sport je konstatovala da Ljajić nije napustio teren zbog loše igre protiv Verone, naprotiv, prema onome što je pokazao zasluživao je da ostane na njemu.

Boško JANKOVIĆ (Verona) - italijanski novinari su prosto "masakrirali" Jankovića. U gotovo svim izveštajima sa utakmice s Romom, Boško je uvršten među tri fudbalera Verone koji su podbacili protiv Đalorosih na Olimpijskom stadionu. Jankoviću je posebno zamereno što nije uspevao da probije po boku odbranu Rome, a nije mnogo pomagao ni u defanzivnoj fazi igre Verone.

Nemanja VIDIĆ (Inter) - srpski defanzivac se putpuno uklopio u sivilo Intera protiv Kaljarija. Na njegovu dušu direktno ide drugi gol Katanije i skrivljen penal. Imajući u vidu da se od Nemanje očekuje da bude lider odbrane Neroazura ne iznenađuje da je dobio ocene u rasponu od 4 do 5. Podsetimo prelazna ocena je "šestica". Trener Intera Macari je posle utakmice preuzeo deo odgovornosti izjavivši da je njegova greška što nije odmorio Vidića, odnosno što ga je opteretio prevelikim brojem utakmica na početku sezone.

Nikola MAKSIMOVIĆ (Torino) - još jedna bledunjava predstava bivšeg fudbalera Crvene zvezde. Ni protiv Fjorentine nije uspeo da zaradi pristojnu "šesticu". Najviše je dobio od Gazete delo Sport koja mu je dala 5,5. Nikola nikako ne uspeva da uđe u ritam utakmica ni da pokaže neophodnu sigurnost za jednog odbrambenog igrača. Srećom, trener Torina Ventura nastavlja da veruje u njega jer shvata da je Maksimović zbog povrede preskočio kompletan pripremni period sezone.

Ivan RADOVANOVIĆ (Kjevo) - vezni igrač tima iz predgrađa Verone još jednom je ostavio srce na terenu, ali je previše grešio, čak 13 pogrešnih pasova izbrojali su pedantni statističari. Ivan je ipak protiv Empolija uspeo da zaradi po neku prelaznu "šesticu", mada je u većini listova ocenjen sa 5 ili 5,5.

Nenad KRSTIČIĆ (Sampdorija) je odigrao samo nekoliko minuta derbija protiv Đenove i iz razumljivih razloga je ostao bez ocene.

Siniša MIHAJLOVIĆ (Sampdorija) je pobedom nad gradskim rivalima zaradio 6,5 ili 7, u zavisnosti od novine do novine. Mihajlović se posebno hvali zbog njegove dalekovidosti kada je u pitanju mladi štoper u vlasništvu Rome, Romanjoli, koji igra na pozajmici i koji je najbolji fudbaler Sampa na startu sezone i zbog njegove doslednosti u sprovođenju zamisli na terenu. To se posebno odnosi na prekide, Sampa je pet od šest postiguntih golova relizovala posle "slobodnjaka".

Filip JANKOVIĆ (Katanija) - mladi srpski fudbaler je uz Rosinu i Kalajoa bio najbolji igrač crveno-plavih na Masiminu u Kataniji protiv Peskare. Fudbaler u vlasništvu Parme, koji igra na pozajmici za sicilijanski klub, doprineo je postizanju pobedonosnog drugog gola Kalajoa za Kataniju i prava je šteta, kako navode italijanski mediji, što je morao ranije, iz predostrožnosti, da napusti igru.

Piše: Željko Pantelić

(Foto: Action Images)


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaFilip JankovićItalijaKatanijaSampdorijaSerija ASiniša MihajlovićSrbijaVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara