"Itihad stadion, dom Mančester Sitija"
"Itihad stadion, dom Mančester Sitija"

Siti dobija novu filijalu: Od Fudbalskog saveza Australije kupuje klub za 15 miliona dolara!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.13. | 16:40

A mislili ste da FS neke zemlje ne može da bude vlasnik kluba... Posle SAD, uprava Građana pazari i Vestern Sidnej Vonderers koji je, gle čuda osvojio titulu u svojoj prvoj sezoni

Itihad stadion, dom Mančester SitijaMančester Siti nastavlja svoju ekspanziju u svetu fudbala, a posle tima koji je zajedno sa Njujork Jenkijima stvorio u Velikoj jabuci, uprava Građana planira da kupi i jedan australijski klub. U pitanju je Vestern Sidnej Vonderers, klub koji je osnovan prošle godine i gle čuda, već iz prvog pokušaja osvojio A ligu! Vrlo interesantno, s obzirom da je aktuelni šampion u vlasništvu Fudbalskog saveza Australije, kojem će Mansur bin Zajed Al Nahijan platiti “simboličnih“ 15 miliona dolara!

Informacije koje stižu iz daleke nam zemlje kengura, potvrđuju ovu vest, uz dodatak da još jedan neimenovani premijerligaški klub želi da kupi Sidnej. Međutim, FS Australije ne želi da se odrekne kluba u potpunosti, već želi da uđe u posao gde bi Siti bio većinski vlasnik.

Izabrane vesti

Osim što će imati konkurenciju sa Ostrva (moguće je da je u pitanju Liverpul, koji ima ogromnu bazu navijača na ovom kontinentu), vlasnici kluba iz Mančestera će imati konkurenciju "sa kraja sveta", s obzirom da je nekoliko velikih australijskih kompanija zainteresovano da kupi ovaj klub. Nije ni čudo što je Sidnej toliko popularan, s obzirom da će već ove sezone igrati azijsku Ligu šampiona, već sada ima veliku bazu navijača, a sezonske karte se prodaju kao alva.

Inače, Siti želi da što “agresivnijim“ pristupom, ogromnim reklamnim kampanjama i širenjem na sve kontinente postane jedan od najuticajnijih sportskih brendova na svetu, a dobro je poznato da je ljuti rival, Junajted, jedan od najpopularnijih klubova sveta.

Zato ne čudi to što su Građani jedno vreme proveli u Africi tokom priprema, a zatim i u Hong Kongu, jednom od najjačih finansijskih centara sveta...

(FOTO: Action Images)


tagovi

AustralijaEngleskaEvropaMančester SitiPremijer ligaVester Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara