""
""

Siti milostiv prema Rumunima, Koltovi rafalom do Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.16. | 22:40

Rafael i Azar uništili Jang Bojs

Fudbaleri Mančester Sitije prošle nedelje su bili nemilosrdni u duelu sa Steauom u Bukureštu, a večeras su se valja smilovali na rumunskog šampiona, pa su ga ispratili sa samo jednim golom u mreži u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona (1:0).

Izabrane vesti

Zato je umesto Gvardioline ekipe, ulogu fudbalske mašine večeras preuzela Borusija Menhengladbah koja je na svom stadionu isprašila švajcarski Jang Bojs sa 6:1 i pokazala da bi mogla da bude pravo osveženje u LŠ u debitantskoj sezoni u tom takmičenju.

No krenimo redom, od stadiona Etihad i trijumfa Mančester Sitija koji je večeras sebi dao malo oduška, ali je upisao četvrti uzastopni trijumf u sezoni.

Jedini gol na ovoj utakmici dao je Fabijan Delf i to glavom u 59. minutu posle centaršuta Hesusa Navasa sa desne strane. Imao je Delf i pre toga dobru priliku da zatrese protivničku mrežu, ali nije uspeo.

Steaua je pokušala da popravi utisak posle očajne prve utakmice na svom terenu i u dobroj meri su uspeli u toj svojoj nameri.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov ponovo je odigrao celu utakmicu na pozicije štopera, a zanimljivo, starter kod Sitija bio je golman Džo Hart kojem Gvardiola uveliko sprema naslednila. 

Šta tek reći za sjajnu Borusiju Menhengladbah. Možda bi prigodno bilo reći da se vraća na stare staze slave i polako uteruje strah u kosti i evropskim velikanima.
Naravno da švajcarski Jang Bojsi nisu baš pravo merilo kvaliteta za jednog ozbiljnog bundesligaša, ali činjenica da je Borusija mogla da pobedi i sa 10:1 govori da su Koltovi baš, baš opasni ove sezone.

Nesrećnu švajcarsku ekipu je prebio i zgazio tandem Torgen Azar – Rafael. Obojica igrača postigla su po het-trik i bukvalno bacili u delirijum navijače na krcatom Borusija park stadionu.

Ekipa iz Menhengladbaha u prvom meču u Švajcarskoj je slavila sa 3:1, a večeras je već na poluvremenu bilo 3:0 za Borusiju.

Sjajno su kombinovali Azar i Rafael. Belgijanac je u devetom minutu načeo goste, a onda je do kraja poluvremena sa dva pogotka Brazilac trasirao put ka ubedljivom trijumfu. U drugom  poluvremenu situacija se okrenula, Azar je spakovao dve, a Rafael jednu lopta iza leđa protivničkog golmana.

Srpski internacionalac Miralem Sulejmani bio je starter kod gostiju, ali ga je u 46. minutu zamenio Torsten Šik. Milan Gajić i Milan Vilotić utakmicu su odgledali sa klupe za rezervne igrače Jang Bojsa.


LIGA ŠAMPIONA

Revanš mečevi plej-ofa:

Apoel - KOPENHAGEN 1:1 (prvi meč 0:1)
/Soteriju 69 - Santander 86/

MENHENGLADBAH - Jang Bojs 6:1 (prvi meč 3:1)
/Azar 9, 64, 84, Rafael 33, 40, 77 - Rave 79/

ROSTOV - Ajaks 4:1 (1:0) (prvi meč 1:1)
/Azmun 34, Erokin 52, Noboa 60, Poloz 66 - Klasen 84pen/

MANČESTER SITI - Steaua 1:0 (prvi meč 5:0)
/Delf 56/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Torgan AzarŠvajcarska 1SteauaRumunijaRafaelNemackaMančester SitiLiga šampionaGvardiolaFabijan DelfEvropaEngleskaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara