Siže iz Singapura: Japanci favoriti, domaći se bore za drugo mesto, imamo tim protiv koga vredi igrati

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.04.18. | 09:00

Jang Lajonsi bi ponovo trebalo da budu na dnu

Hteli ste strane klubove, sad gledajte. Čelnici Premijer lige Singapura pre 15 godina su rešili da ojačaju najkvalitetnije domaće takmičenje dovođenjem klubova iz Kine, Bruneja, Francuske, Japana, Malezije i Južne Koreje. Epilog, od 2003. do sada stranci su osvojili četiri titule, od čega Albireks Nigata dve poslednje i, kako stvari stoje, singapurska verzija istoimenog japanskog drugoligaša tu ne namerava da se zaustavi.

Istina, šampionski sastav napustili su najbolji igrači, njih šestorica, ali su ekspresno angažovane zamene. Dužni smo da vam kažemo i da ovaj sastav od 2018. godine neće u potpunosti činiti japanski fudbaleri, pošto je klub angažovao dvojicu domaćih igrača, od čega jednog reperezentativca Singapura. Na otvaranju nove sezone, minule subote, u derbiju runde i okršaju šampiona i vicešampiona stradao je Tampines sa 2:1, što pokazuje da je japanski tim veliki favorit da i ove godine ostane na vrhu.

Izabrane vesti

Pored ekipe iz Zemlje izlazećeg sunca od stranih timova ove sezone imaćemo prilike da se kladimo i na DPMM iz Bruneja, koji je slobodan u prvom kolu. Kandidat za drugo mesto, pored Tampinesa, ponovo bi trebalo da bude Houm Junajted, ali bar na startu treba voditi računa i ne zaletati se, jer je ovaj sastav doživeo velike promene. Tačnije, trojica najboljih strelaca unovčila su dobru sezonu prelaskom u kvalitetnije lige, a drugi najefikasniji napadač prvenstva Hrvat Stipe Plazibat posle 25 golova na 22 meča prešao je u Bangkok Glas sa Tajlanda.

Iz lige niko ne ispada, što već sezonama pogoduje jednom od najslabijih u Premijer ligi, Jang Lajonsima. Radi se o timu koji služi za uigravanje reprezentacije Singapura do 23 godine, ali ako je suditi prema protekloj sezoni, onda budućnost nije nimalo svetla. Naime, proteklu takmičarsku godinu Mladi lavovi su okončali sa svega jednom pobedom i tri remija na 24 utakmice, odnosno samo deset postignutih golova. Eto tima protiv koga vredi igrati.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 13:45 4644 SIN 1 Home United - Balestier ds X2 2,90
Sre 13:45 4642 SIN 1 Young Lions - Hougang Utd. ki 2 1,60
Ukupna kvota4,64

SINGAPUR 1 - 1. KOLO

Subota
Albireks Nigata - Tampines 2:1 (0:0)

Sreda
13.45: (2,90) Džejlang (3,40) Voriors (2,25)
13.45: (1,35) Houm Junajted (4,80) Balestier (7,50)
13.45: (5,30) Jang Lajons (3,70) Hougang (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeSIngapur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara