""
""

Sjajna vest za ljubitelje NBA akcije: Uskoro bismo mogli da gledamo Ol-Star nedelju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.02.14. | 18:44

Prema prvim informacijama koje stižu iz SAD, ova opcija se ozbiljno uzima u razmatranje

Kada pomenemo reč vikend, za mnoge će prva pomisao biti odlazak sa ženom na neki odmor, ili uživanje sa ortacima uz piće i igrice, provod sa lepim ženama... Ili, prosto, narodski rečeno – odmor.

Za one koji košarku vole više od života ova reč predstavlja samo jednu asocijaciju – NBA Ol-Star vikend, šou koji sve ostavlja bez daha. Utakmica Rukija i Sofmora, takmičenja u zakucavanju, brzom šutiranju trojki, takmičenje u veštinama, dueli bivših i sadašnjih zvezda... A onda, u stilu našeg kolege Ilije Kovačića, koji kaže:
"Najbolje smo sačuvali za kraj, kada vam donosimo..." Ol-Star utakmicu u kojoj možete videti sve – blještava svetla, publiku u transu, spektakularne poteze, zakucavanja, alej-upove, posterizovanja... Ma, sve ono što košarku čini kraljicom igara!

Izabrane vesti

Ipak, to sve tako izgleda iz ugla navijača. Posmatrano iz perspektive igrača, u pitanju je jedna vrlo napeta manifestacija, sa pregršt medijski ispraćenih događaja, javnih manifestacija, treninga i naravno – utakmice u kojoj svi imaju velika očekivanja.

Naravno, ne smemo zaboraviti žurke – mnoštvo žurki na koje igrači “moraju“ da idu kako bi ispoštovali organizatore, fanove, partnere koji su podržali organizaciju...

Sve u svemu, igrači u danima velikog spektakla nemaju baš previše vremena za odmor. A kad na to dodate izuzetno zgusnut raspored tokom cele sezone, onda vam je jasno zašto je, na primer, Tim Dankan, tražio da treneri ne glasaju za njega... Kako bi izbegao dodatne obaveze i malo se odmorio.

Tako su pojedini igrači došli na ideju da se Ol-Star vikend pretvori u Ol-Star nedelju, koja bi košarkašima dala više vremena za odmor, a i kompletan događaj bi bio organizovan u malo mirnijem tonu. Ovu ideju zastupa i predsednik Unije igrača Kris Pol, as Los Anđeles Klipersa.
"Definitivno sam za to da se tako nešto sprovede u delo. Jasno je da je Ol-Star vikend posvećen navijačima i šouu koji ne sme da stane, koji prati cela planeta. Ali, bilo bi lepo da i mi igrači dobijemo malo više prostora za odmor", rekao je Pol za zvanični sajt NBA.

Novi komesar NBA lige, Adam Silver, rekao je da se potpuno slaže sa idejom.
"Što se mene tiče, bio bih srećan kada bi se tako nešto dogodilo", rekao je Silver, a potom nastavio:
"Osim što bi bilo više prostora za organizaciju same manifestacije, igrači će dobiti i preko potreban odmor. Tako bi, na primer, i učesnici Ol-Stara mogli da malo odmore". 

Ono što je sigurno veliki plus jeste činjenica da je novi komesar mnogo više otvoreniji za predloge, za razliku od dugogodišnjeg vođe Dejvida Šterna.

Što se nas tiče, smatramo da je ovo sjajna ideja. A kakva su vaša mišljenja po ovom pitanju?

(FOTO: Action Images)

 

 


tagovi

Ol-Star vikendNBA ligaKris PolAdam Silver

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara