"Izgled pehara"
"Izgled pehara"

Vest za sve ljubitelje regionalne košarke: ABA liga na Sportklubu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.09.14. | 12:41

Nova sezona ABA lige počinje 3. oktobra...

Izgled pehara

Najbolja košarka Jadrana preselila se na televiziju Sportklub! Kako je zvanično potvrđeno na sajtu ove regionalne sportske televizije, ABA liga će se od sada prenositi u direktnim prenosima na sedam kanala Sport kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.
"Sport klub je u regionu prepoznat kao kanal sa najkvalitetnijom i najkompletnijom ponudom prenosa sportskih takmičenja i događaja. Već smo navikli našu publiku da svake sezone program obogatimo novim sadržajima koji kvalitetom mogu da zadovolje najvise kriterijume", rekao je direktor Sportkluba Nemanja Simeunović.

Izabrane vesti

Nova sezona ABA lige počinje 3. oktobra, a takmičiće se 14 ekipa iz osam država (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Mađarska i Bugarska) -  Crvena zvezda, Partizan, Metalac, Mega Vizura, Olimpija, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Budućnost, MZT, Solnok i Levski Sofija.

Ligaški deo sezone traje do 23. marta 2015. godine, a na nedavnom sastanku borda ABA lige odlučeno je da se borba za titulu šampiona, umesto dosadašnjeg fajnal-for formata, vodi u plej-ofu. Šampion i finalista obezbediće učešće u Evroligi, dok će trećerangirani tim igrati kvalifikacije za Evroligu.

Inače, ABA liga neće biti jedini novitet u bogatom košarkaškom programu Sportkluba. Od ove sezone gledaoci će moći da u direktnim prenosiima prate i takmičenja u nemačkoj Bundesligi, u kojoj igra i radi veliki broj igrača i trenera sa ovih prostora. Sportklub će i ove sezone prenositi košarkaške mečeve najbolje svetske lige NBA, najbolje evropske lige Evrolige, regionalne VTB lige, turskog, nemačkog i italijanskog šampionata.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ABA ligaJadranska ligaSportklub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara