""
""

Skenderbeg izbačen iz Evrope zbog nameštanja!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 20:05

Šampion Albanije suspendovan na godinu dana sa međunarodne scene, a moraće da plati i 100.000 evra

Prošle godine su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja u evropskom fudbalu i učesnici grupne faze Lige Evrope, a danas su izbačeni sa međunarodne scene na godinu dana.

Izabrane vesti

Albanski šampion Skenderbeg eliminisan je iz kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2016/17, a osim suspenzije moraće da plati i novčanu kaznu od 100.000 evra. Razlog - nameštanje utakmica!

UEFA je utvrdila da je šestostruki uzastopni prvak Albanije nameštao prošle sezone utakmice u domaćem šampionatu i u Ligi Evrope, posle čega je odlučila da im izrekne drakonsku kaznu i izbaci ih iz Evrope na godinu dana. Nije saopšteno o kojim se utakmicama radi, ali se zna da su Skenderbeg vlastima u Nionu prijavili navijači i mediji u domovini.

Klubu sa jugoistoka Albanije nisu na ruku išli ni izveštaji kladionica koji su došli u posed Etičkog komiteta UEFA, a iako su se čelnici Skenderbega branili na saslušanju tvrdeći da nisu krivi i da su „pošteno na terenu osvojili trofej šampiona Albanije“, evropska kuća fudbala je odlučila da ih kazni. 

Danas su iz Niona zvanično obavestili Skenderbeg o kazni, a čelnici kluba najavili su da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Spremili su, kako kažu, validnu dokumentaciju i angažovali najbolje advokate, mada su male šanse da CAS natera UEFA da na kraju promeni konačnu odluku o eliminaciji albanskog šampiona.

Njihovo mesto od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona zauzeće drugoplasirani Partizani, koji je i jedan od potencijalnih rivala Crvene zvezde u pohodu na elitno takmičenje.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

UEFAsuspenzijaSkenderbegLiga šampionaEvropaAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara