"Toti"
"Toti"

Skudeto je nemoguća misija, a mogla bi da visi i Liga šampiona: Roma zaustavljena i na Bentegodiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.02.15. | 16:59

Rimljani vodili lepim golom Totija, ali je su domaći stigli do boda autogolom Keite, posle dobrog skoka i udarca glavom Boška Jankovića (1:1). Novi kiks Vučice sutra bi mogao da iskoristi Napoli i priđe na tri boda zaostatka

Toti

Devet bodova zaostatka u italijanskoj Seriji A zaista deluje kao nemoguća misija, posebno ako se uzme u obzir u kakvoj se formi nalazi Roma. Vučica ni ovog popodneva na Bentegodiju u Veroni nije uspela da osvoji sva tri boda, pa je napravila još jedan korak unazad, kada je u pitanju borba za šampionsku titulu - 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Ali ne samo to, kiks Rimljana bi koliko sutra mogao da iskoristi trećeplasirani Napoli, dođe do tri boda zaostatka i u narednom periodu napadne direktran plasman u Ligu šampiona. Ni ta treća pozicija ne deluje suviše tako sigurno, s obzirom da Lacio posle današnje pobede ima osam bodova zaostatka za ekipom Rudija Garsije, dok bi Fiorentina večeras mogla da priđe i na „minus sedam“.

Roma je i ovoga puta počelo prilično sigurno, povela je Roma sjajnim golom Frančeska Totija  u 26. minutu, ali joj je planove 12 minuta kasnije pokvario Boško Janković. Srpski internacionalac odlično je skočio posle kornera za svoj tim u 38. minutu, gađao glavom ka golu Vučice, a lopta je na putu prema golu gostiju zakačila Keitu i završila u mreži Morgana de Sanktisa.

Rimljani nisu slavili u Veroni, ali zato je bilo slavlja u Večnom gradu, gde je Lacio posle preokreta savladao Palermo i još jednom istakao kandidaturu za najprestižnije takmičenje na Starom kontinentu. Gosti sa Sicilije su rano poveli golom Dibale, koji je savladao Marketija u 26. minutu, ali je Mauri već u 33. minutu doneo poravnanje svom timu. Za potpuni preokret na Olimpiku bio je zaslužan Antonio Kandreva, čiji je snažan šut završio po prečkom gostujućeg gola.

Slavilo se konačno i u Milanu. Rosoneri ponovo nisu blistali, ali su uspeli da slome otpor borbene Ćezene i dođu do tri važna boda. Bonaventura je u 22. minutu doveo domaće u vođstvo, dok je konačan rezultat u 90. minutu postavio Đampaolo Pacini iz jedanaesterca.

Najubedljiviji trijumf ovog popodneva ostvario je Empoli, koji je savladao Kjevo rezultatom 3:0, uz dva gola fantastičnog Masima Makaronea.

Serija A - 24. kolo: 

Petak:
Juventus - Atalanta 2:1 (2:1)
/Ljorente 39, Pirlo 45 - Miljaćo 25/

Subota:
Sampdorija - Đenova (odloženo)

Nedelja:
Milan - Ćezena 2:0 (1:0)
/Bonaventura 22, Pacini 90pen/

Empoli - Kjevo 3:0 (1:0)
/Rugani 22, Makarone 46, 67/

Lacio - Palermo 2:1 (1:1)
/Mauri 33, Kandreva 78 - Dibala 26/

Verona - Roma 1:1 (1:1)
/Janković 38 - Toti 26/

Parma - Udineze (odloženo)

20.45 Fiorentina - Torino

Ponedeljak:
19.00 Napoli - Sasuolo
21.00 Kaljari - Inter

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaSerija ARudi GarsijaRomaPalermoMilanLacioItalijaFrančesko TotiEvropaBoško Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara