Sa Skupštine na Marakani...
Sa Skupštine na Marakani...

Skupština Zvezde: Izabrani novi članovi, Pižon, Kule i Đurovski u Upravnom odboru, Terzić o decenijskom snu

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.12.18. | 22:07

A Dragan Džajić kaže „kako je napuniti stadion protiv Liverpula, ali je podrška potrebna i u drugim duelima“

Živo je bilo u nedelju na Marakani. Redovna godišnja Skupština Crvene zvezde okončanja je potvrdom još jednog predsedničkog mandata Svetozara Mijailovića, kadrovskim promenama u najvišem klupskom telu, novom sastavu Upravnog odbora i analizom učinjenog u godini na izmaku.

Novi članovi Skupštine postali su akademici Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti i Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakuleteta, dok je na predlog predsednika Mijailovićapobednika na nedavnom izborima - izabran i Upravni odbor u sastavu: dr Miljko Ristić, dr Velimir Marković, Igor Milojević, Milenko Kostić, Stojan Vujko, Slobodan Babić, Jug Radivojević, Željko Popović, Aleksandar Jovanović, te članovi koji će pokrivati sportski sektor Jovan Kule Aćimović, Vladimir Pižon Petrović i Boško Đurovski.
Ponosan sam na rezultate kao i svi zvezdaši širom sveta, a posebno bih istakao jedinstvo svih kojima su crveno-bele boje u srcu. To je ta dodatna snaga koja je našem timu pomogla da postigne uspehe. Nastavićemo da ostvarujemo ciljeve, a paralelno ćemo raditi na daljem okupljanju zvezdaša. Svaki navijač može dati svoj doprinos bilo gde da se nalazi. Želja nam je da armiju zvezdaša učinimo aktivnim članovima kluba. Cilj je da u 2019. stignemo do 50.000 članova, a trenutno smo na 7.500 seniora i 5.000 omladinaca sa plaćenom članarinom, imajući u vidu koliko nas ima to je skromno i želimo da se ta brojka u narednom periodu uveća i da na taj način pokažemo da smo najbolji i na tom polju“, predočio je Svetozar Mijailović, prvi čovek crveno-belih.

Izabrane vesti

Generalni direktor Zvezdan Terzić je u kratkim crtama podsetio na izuzetno uspešnu 2018. kad je reč o sportski ostvarenjima, a govorio je i o ekonomskom stanju u klubu.
Kad je reč o poslovnim rezultatima često kažem da je sportski rezultat generator velikih prihoda. Kad se tome doda i izvanredna transfer politika koju smo imali dolazimo do ostvarenih rezultata. Želim da istaknem da 90 posto naših prihoda ostvarujemo iz inostranstva, potpuno legalno, stopostotno, kompletno preko računa. Na sve transakcije plaćamo porez po raznim obavezama. Tako smo samo  u 2018. uplatili u budžet naše zemlje 6.700.000 evra“.

Mijailović, Džajić i Terzić

Pa još malo o idejama u 2019...
Planiramo da uradimo internat za našu Omladinsku školu, što je decenijski san. Kada je reč o prvom timu planiramo da uradimo mediko blok sa teretanom i još jedan teren sa veštačkom travom. Pregršt toga je urađeno na stadionu i oko njega, kao što su parking na istočnoj tribini, češljevi na ulazima koji zamenjuju ljudski faktor, stepenice i plato za ulazak na severnu tribinu. Nastavićemo sa ulaganjem u infrastrukturu i naredne godine, pre svega predstoji nam rekonstrukcija zapadne tribine, nadam se da ćemo od marta krenuti sa radovima. U međuvremenu, raspisali smo konkurs za idejno rešenje za uređenje čitavog stadiona. Rok za predaju rešenja je do 31. januara. Formirana je komisija koja će odlučiti koje je najbolje rešenje, sa atletskom stazom i bez nje“, dopunio je Zvezdan Terzić.

Počasni predsednik Dragan Džajić rekao je kako „Crvena zvezda ne sme da se zadovolji postignutim, makar to bile i titule svetskog i evropskog prvaka, već mora da se dokazuje iz utakmice u utakmicu“.
Crvena zvezda mora da nastoji da se ne zadovolji samo time da je pobedila Liverpul, već da pobeđuje dobre rivale u seriji. Ovo je klub koji zna kako bi trebalo da se orijentiše i radi, a iskoristio bih ovu priliku da istaknem da smo tek na pola puta kad je sezona u pitanju i da ne smemo da se zavaramo da je titula već osvojena. Imamo lepu prednosti, zvezdaši su zadovoljni, ali moramo biti svesni da je ovo klub koji ne dozvoljava ni dan opuštanja. Imamo sjajne navijače, gro utakmica pratila nas je grupa najvernijih pristalica. Lako je napuniti stadion protiv Liverpula, ali je podrška potrebna i u drugim duelima, pa želim da u 2019. oni koji su dolazili nastave da nas bodre, a da im se pridruže i gledaoci koji su dolazili na evropske utakmice“, zaključio je Džajić.

Skupština je minutom ćutanja odala počast preminulim zvezdašima koji su ostavili značajan trag u klubu: Božidaru Ceroviću, Goranu Bunjevčeviću, Dušanu Staji Nikoliću i Nemanji Mitiću. Na mesto potpredsednika kluba, upražnjeno od smrti Božidara Cerovića, izabran je Milenko Kostić.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Zvezdan TerzićDragan DžajićSvetozar MijailovićFK Crvena zvezdaSkupština Crvene zvezde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara