"Adnan Januzaj"
"Adnan Januzaj"

Slobodan pad Adnana Januzaja - od velike nade do lošeg i za U21 tim Junajteda

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.01.16. | 12:36

Ni Tomas Tuhel ni Luj van Gal nisu baš imperesionirani belgijskim reprezentativcem

Adnan Januzaj

Bio je oktobar 2013. godine. Adnan Januzaj se prvi put našao startnih 11 Mančester junajteda i sa dva gola povukao ekipu do preokreta protiv Sanderlenda. Hvalospevi su stizali sa svih strana, a samo dve nedelje kasnije Junajted je belgijskog internacionalca poreklom sa Kosova i Metohije nagradio petogodišnjim ugovorom. Iz ove perspektive možda i pomalo ishitrena odluka, jer Januzaj ni posle šestomesečne pozajmice u Dortmundu nije povratio makar delić sjajan koji ga je krasio dok je pravio prve korake u seniorskom pogonu.

Izabrane vesti

> Januzaj ne želi da napreduje!
> SUPROTAN PRIMER: Od treće lige do novog ugovora sa Totenhemom za godinu dana!

Tomas Tuhel je rekao da 20-godišnjem fudbaleru manjka “želje i karaktera“ kako bi uspeo u klubu kakva je Borusija. Ni Luj van Gal očigledno nije impresioniran Januzajevim pristupom profesionalnim obavezama, pa Adnana neće biti ni u večerašnjoj utakmici U21 tima Mančester junajteda.
"Razmišljali smo, ali on nije spreman da igra za naš mladi tim. Bio bi prevelik rizik poslati ga na teren", rekao je šef struke Mančester junajteda pošto se predomislio.

Prvobitno je, naime, želeo da utakmicama na U21 nivou ubrza Januzajov povratak u formu.

U Bundesligi nijednom u startnih 11. Poslednju utakmicu odigrao je 10. decembra. Sreća u nesreći je što Mančesteru u ofanzivi ne ide po planu, pa je Val Gal  pod pritiskom da proba nešto novo.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaAdnan Januzaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara