""
""

Slom Vengerove filozofije! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.17. | 22:52

Kristal Palas se sladio pobedom koja će londonske Orlove verovatno ostaviti u elitnom rangu - 3:0

Realnost je surova i brutalna - ovaj Arsenal nije za Ligu šampiona, a ni za TOP 5 u Premijer ligi! Zvezdano veče strašnog Kristal Palasa, dve asistencije Vilfreda Zahe, ali i prvenac Luke Milivojevića u Premijer ligi obeležili su utakmicu u kojoj je i definitivno postalo jasno da ovaj Arsenal više nema kvalitet da bude u samoj eliti engleskog klupskog fudbala - 3:0. 

Izabrane vesti

Totalno poniženje doživeo je debakl Arsenal u komšliku, na Selhurst Parku. Na mestu gde se gorčina poraza nije osetila bezmalo 38 godina. A samo u jednoj noći Arsen Venger i njegova razbijena vojska pretrpeli su četvrti uzastopni poraz u gostima u „Vengerovoj eri“, te najteži ovosezonski poraz u Premijer ligi, najteži u dvobojima sa Kristal Palasom i verovatno sebi potpisali konačnu presudu - posle 19 godina Arsenal neće igrati Ligu šampiona. Niti završiti sezonu među četiri najbolja tima u Premijer ligi. 

Prvo pa - Arsenalu! Ave Luka! (VIDEO)

Možda čak sezonu neće biti ni u pet klubova Engleske. Jer, posle debakla od londonskih Orlova Arsenal zaostaje tri boda za Mančester junajtedom, ali ima identičan odnos kao i Everton. 

Kaznena ekspedicija Sema Olardajsa rašrafila je topove na sastavne delove, a onda ih tek raznela u paramparčad. Osim u tek nekoliko kratkih vremenskih intervala Kristal Palas je bio tim koji je diktirao tempo, gazio rivala - taktički i rezultatski. Arsen Venger nije imao spreman odgovor u ranoj fazi utakmice, kada je Andros Taunsend načeo mrežu mladog i nedovoljno zrelog Damijana Martineza, a sve lađe potonule su kada je Joan Kabaj udvostručio razliku gotovo sat vremena kasnije i novom bravurom najavio Arsenalov raspad sistema. 

Da poraz bude još bolniji, ni arbitar Majk Oliver nije bio na strani Tobdžija. Jer je u 68. minutu svirao, ispostaviće se, nepostojeći penal Kristal Palasu. I to posle Martinezovog klizećeg starta nad Taunsendom, gde nije bilo kontakta. Ali, tako je Oliver omogućio Milivojeviću da dodatno pridobije Palasovu publiku, pred sam početak 70. minuta, iako je već sada pronašao posebno mesto u njihovim srcima. Ali i mislima fudbalskih kritičara širom Ostrva, koji su Milivojevića svrstali u red najboljih pojačanja Palasa u novijoj istoriji i ne troše reči hvale za srpskog vezistu. 

Kako sada stvari stoje - Luka Milivojević mogao bi na kraju sezone da dobije etiketu „talismana“, jer otkako se učvrstio u prvoj postavi Kristal Palas dobio je pet od ukupno šest utakmica. Poređenja radi, pre Lukinog dolaska Palas je imao pet trijumfa u dvadeset i četiri utakmice! A dva puta padale su prve komšije - prvo Čelsi, sada i Arsenal. 

Ovom pobedom Kristal Palas dodatno je učvrstio svoju poziciju u sigurnoj zoni. Jer, sada ima šest bodova više od prvog davljenika ispod crte - Svonsija. 

Što se Arsenala tiče, ovo je možda i najveći pokazatelj da je decenijska filozofija Arsena Vengera - potrošena. Da nestaje i da je Tobdžijama vreme za drastične promene, bez legendarnog francuskog stručnjaka na klupi.

PREMIJER LIGA - 32. kolo

Subota:
Totenhem - Votford 4:0 (3:0)
/Ali 33, Dajer 39, Son 44, 55/

Mančester Siti - Hal 3:1 (1:0)
/El Mohamadi 31, Aguero 48, Delf 64 - Ranokija 85/

Midlzbro - Barnli 0:0

Stouk - Liverpul 1:1 (1:0)
/Volters 44 - Kutinjo 70, Firmino 72/

VBA - Sautempton 0:1 (0:1)
/Klasi 25/

Vest Hem - Svonsi 1:0 (1:0)
/Kujate 44/

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:2)
/King 42 - Smit 17 autogol, Azar 20, Alonso 68/

Nedelja
Sanderlend - Mančester Junajted 0:3 (0:1)
/Ibrahimović 30, Mhitarijan 46, Rašford 89/

Everton - Lester 4:2 (3:2)
/Dejvis 1, Lukaku 23, 57, Džagelka 41 - Slimani 4, Olbrajton 10/

Ponedeljak:
Kristal Palas - Arsenal 3:0 (1:0)
/Taunsend 17, Kabaj 63, Milivojević 68/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andros TaunsendArsenalEngleskaEvropaJoan KabajKristal PalasLuka MilivojevićPremijer ligaVilfred Zaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara