Smena u Sautemptonu, četvorica kandidata da naslede Hjuza

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.12.18. | 12:13

Traži se novi trener

Kao što se moglo i očekivati, Sautempton je smenio Marka Hjuza. Velšaninu je glave došao remi sa Mančester Junajtedom u kojem je vodio sa 2:0. Ali pravi uzrok nije bod protiv favorita sa Old Traforda već loše partije od početka sezone.

Sautempton je u zoni ispadanja sa tek devet bodova u 13 utakmica, a kod kuće još nije ostvario pobedu. Uprava je morala da reaguje i da šok terapijom razmrda ekipu. Još se ne zna ko će zameniti Hjuza, ali neka imena kandidata su se već iskristalisala.

Izabrane vesti

Još pre nekoliko dana je počelo da se šuška o dolasku portugalskog stručnjaka Paula Souze kojeg su pominjali i kao mogućeg naslednika Euzebija Di Frančeska na klupi Rome. Međutim, danas su još tri imena ušla u igru. Jedan od njih je nemački starteg Ralf Hasenhutl koji je bez posla otkako se ne kraju prošle sezone razišao sa RB Lajpcigom. Radio je dobar posao u Lajpcigu, ali i pre toga u Ingolštatu i Unterhahingu i Alenu.

Nemac je možda i najozbiljniji kandidat, ali je pitanje da li će prihvatiti da gasi požar na Sent Merizu. Preostali kandidati su Krejg Šekspir i Najdžel Pirosn, bivši treneri Lestera. Čelnici Sautemptona odbacuju mogućnost da Sem Alardajs ili Dejvid Mojes preuzmu ekipu jer žele neka dugoročna rešenja, a Hasenhutl deluje kao najbolje.

Ekipu će u sredu na Vembliju protiv Totenhema voditi dosadašnji Hjuzov pomoćnik Kelvin Dejvis

(FOTO: reuters)


tagovi

Mark HjuzRalf Hasenhutl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara