"Šnajderlin"
"Šnajderlin"

Šnajderlin otkrio detalje letošnjeg rata sa upravom Sautemptona: Tretirate me kao stoku

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.10.14. | 20:58

„Čelnici kluba su mislili da će navijači zapaliti stadion ako i ja odem“, rekao je Francuz

ŠnajderlinPo završetku prelaznog roka mnogi igrači su opleli po bivšim poslodavcima, otkrivali škakljive detalje pregovora, ali tek kada bi promenili sredinu.

Ne i igrač Sautemptona Morgan Šnajderlin, on je u opširnom intervju objasnio u detalje šta se dešavalo kada je Totenhem ovog leta objavio da želi da ga dovede i kada su Sveci to odbili zato što su već prodali veliki broj igrača.
„Da li je sastanak sa čelnicima Sautemptona 29. jula bio napet? Da. Mesecima pre toga tri kluba i Totenhem su pokazivali interesovanje za mene. Od februara i marta moji agenti su pričali sa Sautemptonom o mogućem odlasku. Klub mi je uvek govorio da će me prodati za pravu cenu. Moji agenti i ja smo otišli na taj sastank mirni, sa uzbudljivim predlozima. Za mene, sa mojih šest godina u klubu i sve što sam dao timu, sve je trebalo da bude rešenog tog dana. Rekao sam im da sam potpisao za projekat koji je trebalo da zadrži svoje najbolje elemente kako bi napredovao. Pre sastanka Lalana, Lovren, Lambert, Šo i Čejmbers su svi otišli. Kazao sam sebi ’to nije ista situacija, šta oni rade?’. U tom trenutku Sautempton nije doveo nikoga“, rekao je Šnajderlin.

Izabrane vesti

Vezista je objasnio i svoje viđenje razmišljanja čelnika kluba.
„Dan pre sastanka Čejmbers je potpisao za Arsenal i klub je video da su navijači postali besni. Mislili su ’ako Morgan ode, zapaliće stadion’. Pa su nam rekli da nisam na prodaju i da neće slušati nikakve ponude, da je to njihova odluka i da nema više razloga za priču“.

To je prilično razbesnelo Francuza i on nije krio da su pale veoma teške reči.
„Bio je to pravi šok za mene. Naravno da sam bio besan. Mislio sam ’samo što sam igrao na Mundijalu posle dve dobre sezone u Premijer ligi. Nikada ništa ne govorim, ali ne mogu da ostanem u timu koji se bori za opstanak. Moram da dostignem novi nivo’. Pa sam im rekao ’ vi me ne poštujete i ne poštujete svoje reči, tretirate me kao stoku. Oni su branili svoje interese, a ja svoje. Pričao sam sa dosta ljudi, neki su mi rekli da počnem štrajk i da će klub odustati. Ne i moji agenti, oni su mi samo rekli da donesem odluku. Mislio sam da me čelnici neće pustiti i da će me radije ostaviti pored terena na šest meseci, pa sam ponovo počeo da treniram“, priznao je fudbaler.

Francuz je objasnio da je prekretnica bio meč sa Liverpulom, a sada veruje da sa ekipom može da dođe i do elitnog evropskog takmičenja.
„Igrao sam protiv Liverpula na Enfildu i svi navijači Sautemptona su mi aplaudirali i pevali moje ime. To me je dirnulo u srce. Tada sam znao da ću provesti ovu sezonu u Sautemptonu. Možda ćemo sad postići nešto neverovatno ovde. Kvalifikacije za Ligu šampiona bi bile fantastične. Nadam se da ću igrati u tom takmičenju jednog dana, naravno. Želim da igram svaka tri dana. Ali zašto ne sa Sautemptonom?“, zagolicao je maštu navijačima kluba Šnajderlin.

Sveci su trenutno treći na tabeli Premijer lige, da li mislite da mogu da izbore poziciju koja vodi u najjače evropsko takmičenje?

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaMorgan ŠnajderlinPremijer ligaSautemptontransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara