""
""

Snažan evropski zamah Zenita: Meč i akcija iz snova za overu liderske pozicije u grupi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.15. | 20:00

Čas fudbala u Sankt Peterburgu i blistava overa povlašćene pozicije u osmini finala za ekipu Andrea Viljasa Boasa - 2:0

Možda se kockice u ruskoj Premijer ligi još nisu sklopile, ali u Ligi šampiona sve ide kao poručeno za Zenit. Ekipa Andrea Viljasa Boasa održala je pravu fudbalsku lekciju Valensiji na Petrovskom i maksimalnim učinkom u prvih pet kola obezbedila lidersku poziciju u grupi H - 2:0 (1:0). To znači da bi u poslednjem kolu ove grupe mogla da bude viđena prava drama, ali će mnogo toga zavisiti i od večerašnjeg meča između Liona i Genta na Žerlanu.

Izabrane vesti

Zenit je bukvalno od prvog do poslednjeg minuta utakmice u Sankt Peterburgu bio jedini tim na terenu koji se pitao za konačan ishod ove utakmice. Motivisanom domaćinu bilo je dovoljno svega 15 minuta da slomi otpor potpuno dezorjentisanim Slepim miševima. Kompletnu situaciju gostujućim defanzivcima zakoplikovao je Hulk, nakon čijeg pasa se desila prava zabuna u redovima ekipe Nuna Espirita Santa, usledilo je nekoliko loših reakcija i bezuspešnih ispucavanja, a onda se sam ispred Domeneka našao Oleg Šatov i rutinski matirao gostujućeg golmana.

Valensija je donekle i stvarala probleme Zenitu do kraja prvog poluvremena, ali je njenim igračima u nastavku meča u potpunosti ponestalo ideja, što su domaći znali da iskoriste.

Akcija iz snova u 74. minutu u potpuosti je obeležila ovaj meč, ali i na najlepši mogići način bila overa fenomenalnih partija i plasmana Zenita u nokaut fazu. Sve je počelo od Danija, koji je prvo razmenio dupli pas sa Šatovom, a onda ostavio loptu na tacnu Artemu Dzjubi koji ju je lagano prosledio u mrežu Valensije.

Samo šest minuta kasnije Ruben Vezo je zaradio direktan crveni karton zbog žustrog faula nad Olegom Šatovom, pa je domačin u samom finišu utakmice mogao ovu pobedu da učini i ubedljivijom, ali to u nekoliko navrata nije uspelo Hulku, pa je meč završen rezultatom 2:0.

Zenit u poslednjem kolu grupne faze igra meč bez ikakvog imperativa u Gentu, dok Valensija na Mestalji dočekuje Lion. Taj meč, u slučaju da Lion večeras pobedi Gent, mogao bi direktno da odlučuje o plasmanu u osminu finala.

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaOleg ŠatovLiga šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara