Šok-terapija za Zmajeve, Mornarova poslednja šansa za plej-of

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.20. | 09:13

Ljubljaničani i Barani otvaraju novo kolo u regionalnoj ABA ligi (17.00)

Teško da je Cedevita Olimpija mogla da zamisli neprijatniji razvoj događaja u Beogradu protiv Partizana. Gubila je tokom čitavog meča, potom povela na nekoliko sekundi pred kraj, a onda potonula nakon trojke Ognjena Jaramaza sa više od devet metara. Ljubljaničani su tako vezali drugi uzastopni neuspeh, koji ih sada stavlja u sve ozbiljniji problem pred završnicu sezone, jer su Crvena zvezda i FMP samo jedan korak iza (Arena Sport 4, 17.00).

Prvi susret u sezoni između ova dva tima, nažalost, nije ostao zapamćen po dobroj košarci, već po velikom incidentu na samom kraju utakmice kada je jedan navijač Barana uleteo na teren i vuvuzelom pokušao da udari Rajana Boutrajta. Svemu je prethodila situacija kada su igrači Mornara jednostavno želeli da sačekaju istek vremena, ali ih Amerikanac nije „shvatio“, već je ukrao loptu i zakucao. Nastala je velika gužva, a epilog je bio takav da su sudije Milan Nedović, Vladan Šundić i Branislav Mrdak, morali da isprazne dvoranu kako bi se meč priveo kraju.

Izabrane vesti

Mornar je tu utakmicu dobio nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu. Barani su na pauzi imali zaostatak od 13 poena, ali su uspeli da to nadomeste već u trećem kvartalu i da predvođeni sjajnim Džejkobom Pulenom, koji je ubacio 17 poena, upišu vrednu pobedu.

Cedevita će u ovom meču morati da ide na pobedu, pošto je do kraja prvenstva svakako čeka izuzetno težak raspored. Između ostalih, čeka ih duel u gostima protiv FMP-a, te Crvene zvezde, kao i jedan „domaćinski“ sa sastavom Budućnosti. Sve to govori da će borba za mesto u plej-ofu ABA lige sve do samog kraja biti otvorena.

Trener Cedevita Olimpije, Slaven Rimac, svestan je koliko je naredni duel važan za njegovu ekipu.
„Naravno, večerašnji meč izuzetno je bitan za nas i Barane. Nadam se da će košarkaši večeras izaći motivisani na teren, naročito zbog činjenice da su nas naredni protivnici porazili u gostima. A sve smo imali u svojim rukama na tom meču. Moraćemo da odigramo pametno, sa dosta trčanja. Mornar je tim koji igra veoma dobro u napadu, a pojačali su se Lensom Herisom, koji je pre toga imao odličnu sezonu u ekipi Primorske. Sve u svemu, pred nama je teška trka za koju se nadam da ćemo je završiti na pravom mestu“, rekao je Rimac.

Slična očekivanja vladaju i u taboru Mornara, gde trener Mihailo Pavićević tvrdi da će mnogo toga zavisi od raspoloženja lidera obe ekipe.
„Pobede protiv izuzetno jakih ekipa u Fibinoj ligi šampiona i igra koju smo pokazali daju nam za pravo da na duel sa Cedevita Olimpijom, ali i svim drugim u nastavku sezone, idemo sa najvećim ambicijama. U Ljubljani će se sudariti dve veoma slične ekipe. Igrači Cedevita Olimpije znaju da odigraju fantastičnu utakmicu, a to isto važi i za nas. Ali, i njihovi, kao i naši padovi u igri znaju da budu mnogo veliki. Dosta će na toj utakmici zavisiti od raspoloženja najboljih igrača u oba tabora. Idemo da se nadigravamo. Daćemo sve od sebe da tu prvu od preostalih sedam utakmica dobijemo. Jer, nemamo izbora, moramo ići na pobedu na svakoj utakmici do kraja, tako će biti i u Ljubljani“, istakao je Pavićević.

ABA LIGA - 16. KOLO

Subota
17.00: (1,35) Cedevita Olimpija (16,0) Mornar Bar (3,50)
19.00: (3,05) FMP Železnik (15,0) Partizan (1,45)
21.00: (1,15) Budućnost (20,0) Mega Bemaks (6,00)

Nedelja
17.00: (1,70) Zadar (14,5) Igokea (2,30)
19.00: (2,70) Primorska (14,5) Krka (1,55)

Ponedeljak
18.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Cibona (13,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: KK Cedevita Olimpija / Aleš Fezver


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara