""
""

ŠOUTAJM U MADRIDU! Može li luđe od ovog - 279 poena, pobeda posle minusa od 22 koša i Ljulj tri puta uz zvuk sirene! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.10.16. | 07:53

Realov vanzemaljac izrežirao neverovatan povratak posle 22 poena minusa i pobedu nakon produžetka - 142:137

Spektakl, šoutajm, melem za oči svih istinskih poklonika košarke! Sudar svetova, udar gromova i kraljevske garde u Madridu, ludnica daleko veća od svake takmičarske utakmice! Čak 279 poena, pregršt poteza od kojih prosto zastaje dah, triler kakav teško da se očekivao posle brutalnog izdanja Oklahome u prve dve četvrtine. Minus od 22 poena Real je hrabrim izdanjem u nastavku uspeo da pretvori u spektakularnu pobedu posle produžetka, a šlag na tortu stavio je španski vanzemaljac Serhio Ljulj sa tri ubačene trojke uz zvuk sirene. Na kraju druge, treće i četvrte deonice, čime je samo najavio veliki trijumf evropskog velikana NBA kvaliteta - 142:137 (22:35, 28:30, 37:30, 39:31, 16:11; 126:126).

Izabrane vesti


REAL MADRID – OKLAHOMA 142:137 (22:35, 28:30, 37:30, 39:31, 16:11)

Dvorana: Barklajkard Centar
Gledalaca: Oko 12.000
Sudije: Sreten Radović, Džon Gobl, Met Boland.

REAL MADRID: Ljulj 22 (9as, 4sk), Tompkins 16, Ajon 6, Fernandez 11 (6as), Kerol 24, Hanter 19, Dončić 6 (3sk), Rendolf 12 (6sk), Tejlor 5, Drejper, Suarez, Rejes 2, Noćioni 16 (6sk).

OKLAHOMA: Roberson 6, Sabonis 7, Adams 7, Oladipo 34, Vestbruk 18, Abrines 12, Kanter 29 (10 skokova), Iljasova 11, Singler 5, Prajs, Hestis, Morou 8, Tarčevski.


Kakav je igrač Serhio Ljulj! Kako je samo spakovao 22 poena (5/6 za tri, devet asistencija) jednom od najmoćnijih klubova svetske košarkaške scene, ali kako je tek složio tri trojke u poslednjim sekundama! A posebno u oči upada majstorija uz zvuk sirene na kraju četvrtog kvartala, nakon što je Andres Noćioni iskusno pogodio, pa promašio slobodno bacanje i omogućio saigraču da zablista božanskim sjajem!

Svaka čast Viktoru Oladipu, ali Ljulj je ipak bio zvezda večeri! Nekada udarna igla Orlanda ipak je usred Barklajkard Centru u Madridu poslala celoj planeti jasnu poruku da će na sve načine pokušati da zajedno sa Raselom Vestbrukom održi klupski renome, ali i odmeni donedavno neprikosnovenog Kevina Duranta. Biće to pakleno težak posao, ali sa 34 poena dugo je Oladipo držao celu Oklahomu na svojim leđima. Ali, kada je Vestbruk posle nekoliko vratolomnih poteza i 18 poena napustio parket (nije igrao celu poslednju deonicu, ni produžetak), Tanderi su se raspali kao kula od karata. Doduše, sve rupe u napadu dugo je popunjavao Enes Kanter, pa je meč završio s 29 koševa i 10 skokova, ali izostanak prvog plejmejkera i strelca bio je više nego osetan. 

A je to velikan kakav je onaj madridski znao da kazni, bez obzira na podređenu ulogu u prvom poluvremenu i debelom minusu koji je stajao na semaforu. Vruć doček u Madridu imao je nekadašnji igrač Barselone Aleks Abrines, koji je na prozivke i zvižduke s tribina odgovorio s 12 poena dobro poznatom takmacu. 

Punih devet godina prošlo je od dana kada je Real poslednji put uspeo da skine skalp NBA timu. Bilo je to protiv Toronto Reptorsa u takođe jednom velikom šoudaunu (104:103), ali ono što je madridska publika imala priliku da vidi večeras pamtiće se kao možda i najluđi okršaj dva kluba s različitih strana Atlantika i upisano u košarkaške anale kao jedna od najefikasnijih okršaja ikada viđenih u tim okolnostima!

Oklahomi će posle devet vezanih pobeda nad evropskim ekipama ovo biti prvi poraz. Potpuno zaslužen. Real jeste dugo jurio veliki minus, ali kada su stvari kliknule, Kralja niko nije mogao da zaustavi. Španski prvak zatrpao je koš Oklahome s astronomskih 20 trojki iz 37 pokušaja! Bilo je to veče nekadašnjeg evropskog šampiona!

Strašne uloge u pobedi imali su Džejsi Kerol, koji je tačno znao da pogodi žicu rivala i ubaci 24 poena, dok su Otelo Hanter i Trej Tompkins odradili ogroman posao iz drugog plana i kombinovano ubacili 35 poena – prvi 19, drugi 16 poena. Isti broj koševa imao je i jedan od heroja velikog povratka, prekaljeni Noćioni, uz još šest skokova. 

Bez sumnje - spektakl za koji je vredelo izdvojiti gotovo tri časa vremena! Jer, bilo je zaista pakleno, vatreno, bombarderski. Zbog ovakvih utakmica košarka jeste jedan od najuzbudljivijih sportova na planeti! 

A Realova pobeda nad jednim NBA klubom još jedna je potvrda da se evropska košarka kreće u pravom smeru. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viktor OladipoSerhio LjuljReal MadridRasel VestbrukNBA ligaEvroligaAleks Abrines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara