""
""

Španski reprezentativac od 8.000.000 evra završio karijeru sa 27 godina: Neću da ostanem invalid!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.16. | 20:40

Debitovao je za Španiju protiv Srbije istog leta kada je došao u Bundesligu, a pre toga je osvojio svetsku i evropsku titulu sa mlađim reprezentativnim selekcijama

Španski defanzivac Alvaro Domingez iz Borusije Menhengladbah je objavio večeras kraj karijere. U 27-oj godini! Španac je na taj korak bio prinuđen posle serije povreda koje su ga pratile u prethodne dve godine.

Izabrane vesti

Domingez je u prethodne dve godine dva puta operisao leđa i nije uspeo da se oporavi do kraja zbog čega je odlučio da okači koapčke o klin. Domingez je odluku o završetku karijere objavio u video poruci na društvenim mrežama.
„Ova poruka je namenjena navijačima Borusije Menhengladbah i Atletiko Madrida koji su uvek bili uz mene. Prethodnih godina sam igrao u veoma lošem fizičkom stanju, bio sam prinuđen da nastavim da igram što je dovelo do dve operacije leđa i posledica koje i danas osećam. Nisam imao drugog izbora osim da završim karijeru. Niko ne želi da  ostane invalid sa 27 godina. Ovo je cena koju sam morao da platim. Pozdrav svima“, poručio je Domingez.

Alvaro Domingez je počeo karijeru u madridskom Ateltiku za koji je u Primeri debitovao kao tinejdžer. Četiri sezone je nosio dres Jorgandžija, bio standardan, pokrivao mesta štopera i levog beka, a bio je poznat i po dobrom izvođenju prekida. Prošao je sve reprezentativne selekcije Španije, sa omladincima je osvojio titulu na Mondijalitu 2009. godine, a sa mladom selekcijom evropsku titulu na EP u Danskoj 2011. godine. Istog leta je pozvan u A selekciju Španije kod Visentea del Boskea, ali je na zvaničan debi čekao do leta 2012. godine kada je prvi meč u dresu Crvene furije upisao u prijateljskom meču protiv Srbije u Sent Galenu.

Posle četiri sezone 120 utakmica u dresu Atletika, u leto 2012. godine je prešao u Borusiju Menhengladbah u transferu teškom 8.000.000 evra. Tri godine je bio standardan u timu popualrnog Menša da bi pre dve godine počeli veliki problemi sa povredom leđa koje ni dve operacije nisu uspele da reše.

Na kraju je morao da završi karijeru u 27. godini... 

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraNemackaEvropaBorusija MenhengladbahAlvaro Domingez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara