Spartak ostao bez titule! Mnogo skup kiks Maksimovića i Petkovića, Lokomotiva slavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 15:05

Šampion doživeo šokantan poraz od autsajdera i četiri kola pre kraja je u nemogućoj misiji da odbrani titulu

Izgleda da je i u Rusiji sve rešeno! Četiri kola pre kraja, aktuelni šampion Spartak je doživeo šokantan poraz u Jekaterinburgu i napravio najverovatnije fatalni kiks u poteri za liderom Lokomotivom. Ural je slavio sa iznenađujućih 2:1 i sada Spartak kasni za Lokomotivom pet bodova uz meč više.

Iako Spartak ima lakši raspored od gradskog rivala do kraja, teško je za očekivati da će Lokomotiva tri puta biti poražena u pet utakmica jer ima i jedan zaostali meč. Železničari imaju i bolji međusobni skor da im je dovoljno sedam od 15 mogućih bodova do kraja prvenstva. Naravno, pod uslovom da Spartak pobedi sve...

Izabrane vesti

Lokomotiva već u sredu može da ode  na osam bodova razlike ako pobedi Ahmat iz Groznog u Moskvi, za šta postoji veika verovatnoća. Potom narednog vikenda dočekuju Ufu gde će opet biti veliki favorit, a do kraja još ima gostovanja Krasnodaru i Arsenalu uz derbi sa Zenitom u Moskvi. Teoretski u ta tri meča bi mogao da joj bude dovoljan i bod... Spartak igra kući protiv Ahmata, Rostova i Dinama, uz gostovanje Amkaru. Sada mu predtsoji bitka za Ligu šampiona, odnosno drugo i treće mesto sa Zenitom, CSKA i Krasnodarom.

Tim Masima Karere je potpuno razočarao dana u Jekaterinburgu protiv skromnog Urala na otvaranju stadiona na kojem će se igrati Mundijal. Pogotovo u prvom poluvremenu kada su igrali jako loše. Prelomni momenat meča se desio u 38. minutu. Tandem srpskih defanzivaca Nikola Maksimović - Marko Petković je katastrofalno reagovao i dopustio Bikfalviju da izađe na golmana Rebrova, predribla ga i matira ga.

Пока на новой арене в Екатеринбурге в составе «Урала» забивает только один человек – Эрик Бикфалви.

1:0 – к перерыву, отыграются чемпионы во втором? #УралСпартак #РФПЛ pic.twitter.com/1SDkymL9YV

— Лига Ставок (@ligastavokru) April 15, 2018

Primljeni gol je potpuno poremetio goste koji su u nastavku stihijski napadi i pokušavali na silu da izjednače. Karera je brzo napravio tri izmene, uveo ofanzivce, zamenio Petkovića u 64. minutu, ali umesto izjednačenja, primio je još jedan gol. Opet greška Spartakovih fudbalera, svenula je polukontra, Maksimović je ostavio El Kabira kojem nije bilo teško da pogodi mrežu.

Do kraja je Spartak preko najboljeg igrača Kvinsija Promsa uspeo da postigne utešni gol u nadokandi vremena, ali je već bilo kasno za goste... Inače, mladi srpski štoper Dominik Dinga je vrlo dobro odigrao ceo meč za pobednički tim. 

RUSIJA 1 - 26. KOLO:

Petak

Ahmat - Tosno 1:0 (0:0)
/Mitrišev 53/

Subota

Amkar - Rubin 0:3 (0:2)
/Azmun 24, 39, Kuzmin 77/

Dinamo - Lokomotiva 0:4 (0:2)
/Mirančuk 3, 72, Farfan 42, Tarasov 58/

Zenit - Anži 1:0 (1:0)
/Driusi 36/

Krasnodar - Arsenal Tula 3:0 (2:0)
/Klaeson 4, Petrov 23, Laborde 86/

Nedelja

Ural - Spartak 2:1 (1:0)
/Bikfalvi 38, El Kabir 88 - Proms 90+1/
15.30:  (4,00) Ufa  (3,30)  CSKA (2,00) 
18.00:  (1,20) Rostov  (6,50)  SKA (15,0)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

Nikola MaksimovićMarko Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara