""
""

Spartak precrtao Aleksića: Ne damo ti da braniš ako ne produžiš ugovor!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.02.14. | 09:04

''Trenira redovno, međutim, on sebe više ne vidi u Spartaku, možda je tu problem i kod menadžera'', kaže Damir Džimović, direktor Subotičana

Kod drugih tajno, uvijeno u oblande, pa servirano javnosti u formi nemuštog objašnjenja, a u Spartaku – precizno i direktno. Dešavalo se to i u drugim klubovima, ali za razliku od Partizana i Crvene zvezde (na primer), Subotičani su bez ustezanja objasili šta se desi igraču u slučaju odbojanja produžetka ugovora.

Jednostavno – precrtan je. Tako se ovih dana golman Branimir Aleksić nalazi u nemilosti stručnog štaba na čelu sa Dragijem Kanatlarovskim, pošto odlukom rukovodstva kluba ne može da brani čak ni na prijateljskim utakmicama, koje su Plavi golubovi igrali tokom pripremnog perioda u Budvi.
''Stav kluba je da golman Aleksić ne može da brani, jer nije hteo da produži ugovor sa Spartakom. Na leto mu ističe ugovor i klub je želeo da produži saradnju sa njim, pogotovu što je mnogo uloženo u njegov razvoj. Aleksić je subotičko dete, želeli smo da ostane kod kuće, u klubu gde je ponikao, dok mu se ne ukase povoljan angažman. Nije pristao na ponuđene uslove i zbog toga je stav kluba da ne može da brani'', obrazložio je Damir Džimović, izvršni direktor Spartaka za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

S jedne strane apsolutno razumljiva odluka rukovodstva, koje ne želi da u junu ostane bez dinara obeštećenja za jednog od najboljih prvotimaca, ali s druge deluje pomalo iznenađujuće što se uopšte došlo do ove pat pozicije, jer je Aleksić reprezentativac, dobitnik nekoliko priznanja na nivou grada, ljubimac publike i možda nije moralo da dođe do ovakvog scenarija.
''Svaki klub, kako kod nas, tako i u Evropi, ponudi nastavak saradnje igračima pred isticanje ugovora. Imamo sad i slučaj Petrovića u Radničkom iz Kragujevca, nije prošao ni pripreme. Aleksić je sa nama, trenira redovno, ponudili smo mu novu saradnju, međutim, on sebe više ne vidi u Spartaku. Možda je tu problem i kod menadžera'', dodaje Džimović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaSpartakDamir DžimovićBranimir Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara