"Trening Engleza u Majamiju"
"Trening Engleza u Majamiju"

Spartanske pripreme Engleza – biciklom po sauni i dva kilograma manje po treningu?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.06.14. | 09:15

Golman Ben Foster otkrio da fudbaleri gordog Albiona prolaze kroz pakao kako bi bili spremni za tropske uslove u Manausu gde će igrati sa Italijom

Trening Engleza u MajamijuTeška grupa i već na startu utakmica koja bi mogla da bude od presudnog značaja. Engleska takmičenje na Mundijalu otvara 14. juna sa Italijom i to u tropskom Manausu, gradu sa klimom na koju ostrvljani nisu navikli. Otud je sturčni štab Roja Hodžsona prionuo na posao kako bi igrače pripremio za ono što ih očekuje, pa prema svedočenju golmana Bena Fostera prvotimci na svakom treningu gube po dva kilograma.
"Prošle nedelje smo radili dva puta dnevno. Kao na pripremama pred početak sezone. S tim da onda uveče vozimo bicikl u posebnim toplotnim komorama. U suštini – voziš bicikl u sauni", pojašnjava Foster.

Međutim, tu nije kraj.
"Brutalno je! Iako traje pola sata. Dok smo bili u Portugalu trenirali smo obučeni u četiri sloja – atlet majica, pa majica, trenerka i šuškavac preko toga. Kad je bilo 22 stepena momci su gubili po dva kilograma na svakom treningu. Ali, ne bunimo se. U takvim ćemo uslovima igrati i moramo da budemo spremni", dodaje golman Vest Broma.

Izabrane vesti

Temperatura i nije toliki problem. Ali, vlažnost jeste. U utorak je u Manausu bilo 30 stepeni Celzijusa, a vlažnost vazduha 72 odsto. Stoga Englezi ništa ne prepuštaju slučaju. U delegaciji od 77 člana su i kondicioni trener Mančester junajteda Toni Stradvik, nutricionista iz Arsenala Džejms Kolins, glavni kuvar Vest Hema Tim Deat, jedini koji je obradovao igrače, pa je meni nešto bogatiji nego što je bio pre četiri godine kod Fabija Kapela u Južnoj Africi. Sos od paradajza je, primera radi, ponovo dozvoljen.
"I puter", smeje se Foster.
"Šef radi sjajan posao. Kad vidiš sto prosto je neverovatno. Možeš da biraš između sedam ili osam obroka. Tu je sve što poželiš".

Inače, Englezi su rasprodali svih 2.500 ulaznica koje su dobili za meč sa Aturima. Interesantno, Italijani su prodali svega 200, a ostalo su vratili. Kad je u pitanju duel Engleske i Urugvaja, i jedni i drugi su prodali svih 3.800 karata.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalManausEngleskaBrazil2014DBrazil2014Ben Foster

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara