Spasi sezonu ili upropasti sve

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.03.19. | 10:49

Nakon dva poraza od Barselone, Kraljevski klub praktično ostao u trci za samo još jedan trofej i to onaj koji je osvajao tri puta uzastopno

Bitka na sve ili ništa. U takvom ambijentu Real Madrid dočekuje revanš meč sa Ajaksom u osmini finala Lige šampiona. Prednost iz prvog meča je značajna, iako igra nije bila očaravajuća, a sadašnji trenutak, nakon dva surova poraza od Barselone, predstavlja ključni za ekipu Santijaga Solarija u ovoj sezoni. Real Madrid večeras protiv Ajaksa (21.00, TV Arena Sport 1) ne igra samo za četvrtfinale, već za spas čitave sezone u jedniom preostalom takmičenju gde je moguće stići do trofeja.

Prostora za optimizam, kada je u pitanju još jedna odbrana najvažnijeg pehara u evropskom klupskom fudbalu, nema previše. Čak i večeras protiv Kopljanika niko ne može da garanutuje da će to biti rutinski odrađen posao domaćeg tima. Solari će posle poraza od najvećeg rivala biti u velikom problemu da održi autoritet u svlačionici, pa u ovom trenutku upravo od samih igrača zavisi da li će uspeti da izvuku dodatnu motivaciju u dođu do nove energije.
"
Ova utakmica je ključna za ovu sezonu. Želimo da se nađemo u četvrtfinalu, neće biti lako, ali smo spremni, želimo da odigramo sjajnu utakmicu. Prolazak dalje je veoma važan za nas. Ajaks neće mnogo promeniti u svojoj igri. Nemaju šta da izgube i zbog toga je ovo veoma opasan meč. Moramo da budemo oprezni jer će ovo biti veoma komplikovanih 90 minuta", rekao je Luka Modrić.

Izabrane vesti

Kristijana Ronalda nema ove sezone, ali je izuzetno važno da se u ovom trenutku pojavi lider koji bi povukao napred ostatak tima.

Mnogi su se nadali da bi to mogao da bude Geret Bejl, ali se Velšanin umesto da preuzme odgovornost posvađao sa svima u klubu.
"
Ponekad dođe trenutak u karijeri kada ne možete da pružite najbolje od sebe, ali to sve prolazi. To se i meni dogodilo u prošlosti. Vidim da je srećan i da ima želju da ispravi stvari. Ne možemo da zaboravimo šta je učinio za klub. Želi da radi i bude onaj isti igrač koji je uvek bio. Geret ima puno toga da pruži ovom timu i sve što je potrebno jeste da radi. Kristijano Ronaldo je igrač koji bi nedostajao svakom timu, rezervu za njega je gotovo nemoguće pronaći. On je postigao 50 golova i nemoguće je pronaći nekoga ko će to učiniti. Neki moraju da naprave iskorak, ne da postignu 50 golova, ali bi mogli 15-20 golova. To je ono što nam nedostaje", dodao je Modrić.

Madriđani će u ovom meču biti lišeni pomoći suspendovanog Serhija Ramosa, pa će se na njegovom mestu naći Naćo, to će biti dodatni hendikep domaćina u bori sa vrlo dobrom navalom Kopljanika.

Ajaks je u prvoj utakmici bio dominantan u velikom delu utakmice, a pre svega u prvih 45 minuta kada je sastava Erika ten Haga imao posed lopte i žestoko napadao ka golu Tiboa Kurtoea, ali nije imao sreće do dođe do prednosti u prvom poluvremnu, što je iskusniji protivnik iskoristio u nastavku.

Ipak, taj meč, uprkos porazu, predstavljao je dobar psihološki impuls za Kopljanike koji su potom vezali tri izuzetno ubedljiva slavlja, među kojima je bio i onaj od prošle srede u polufinalu Kupa Holandije nad ljutim rivalom Fejenordom.
"
Oni znaju da im je Liga šampiona jednina šansa da sačuvaju sezonu. Zbog toga će biti posebno motivisani, ali to nama nije važno. I dalje smo aktivni na tri fronta. Naši igrač su ambiciozni, idemo u meč da postižemo golove. Ovaj Ajaks preuzima inicijativu u svakom meču. Ostali su bez Ramosa, što će im biti gubitak na tehničkom i psihološkom planu. To ih sigurno neće učiniti jačim", rekao je Ten Hag.

Pravdu na ovoj utakmici deliće Feliks Brih. Nemac uprkos greškama iz prošle godine još uvek nije izgubio poverenje UEFA, ali mu ovakvi mečevi predstavljaju priliku da ponovo dokaže da je jedan od najboljih arbitara na Starom kontinentu.

REAL MADRID - AJAKS (21.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion: Santijago Bernabeu
Kapacitet: 85.454
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Varan, Naćo, Regilon - Modrić, Kazemiro, Kros - Vaskez, Benzema, Vinisijus.

AJAKS (4-3-3): Onana - Mazraui, De Liht, Blind, Taljafiko - Van de Bek, De Jong, Šene - Zijeh, Tadić, Neres.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, REVANŠ MEČEVI

Utorak
21.00: (1,95) Dortmund (3,60) Totenhem (3,80)   /prvi meč 0:3/
21.00: (1,65) Real Madrid (4,00) Ajaks (5,10)   /prvi meč 2:1/

Sreda
21.00: (1,50) Pari Sen Žermen (4,30) Mančester Junajted (6,50)   /prvi meč 2:0/
21.00: (2,05) Porto (3,45) Roma (3,60)   /prvi meč 1:2/

Utorak, 12.3.
21.00: (1,70) Juventus (3,60) Atletiko Madrid (5,30)   /prvi meč 0:2/
21.00: (1,18) Mančester Siti (7,75) Šalke (13,0)   /prvi meč 3:2/

Sreda, 13.3.
21.00: (2,15) Bajern (3,45) Liverpul (3,35)   /prvi meč 0:0/
21.00: (1,28) Barselona (6,00) Lion (9,50)   /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Santijago SolariLuka Modrićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara