"Rajt Filips"
"Rajt Filips"

Spektakl u Njujorku: Red Bul dobio prvi gradski derbi sa desetoricom igrača, Bredli Rajt Filips je nezaustavljiv! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.15. | 11:22

Fenomenalna atmosfera na Red Bul areni i slavlje desetkovanog domaćina u istorijskom gradskom derbiju Njujorka - 2:1

Rajt Filips

Istorijiski dan za Njujork - odigran je prvi gradski derbi između Red Bulsa i Sitija, a slavio je domaćin, uprkos činjenici što je gotovo sat vremena imao igrača manje na terenu - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Apsolutni heroj Red Bul arene, koja je protekle večeri bila ispunjena gotovo do poslednjeg mesta, još jednom je bio neverovatni Bredli Rajt Filips, koji je postigao oba pogotka za svoj tim i tako nastavio fenomenalnu golgetersku sezonu iz prošle sezone, kada je postavio rekord karijere sa postignutim 31 pogotkom na 36 mečeva.

Filips je već u četvrtom minutu iskoristio sjajan slalom Lojda Sema i iz neposredne blizine matirao nemoćnog Džoša Saundersa.

Građani su mogli do izjednačenja već u 17. minutu, Kris Vingert je pogodio mrežu domaćih posle prekida, ali je pogodak apsolutno opravdano poništen zbog ofsajda u kojem se nalazio štoper gostiju.

Kada je zbog drugog žutog kartona teren morao da napusti mladi defanzivac domaćih Metju Mijazga, izgledalo ja da bi ekipa predvođena Davidom Viljom mogla do izjednačenja, ali joj je svake nade na startu drugog poluvremena srušio neuhvatljivi Rajt Filips.

Sve je ponovo krenulo od fantastičnog Sema, koji je na levom boku uposlio Sašu Klještana, a ovaj na tacnu spustio loptu nekadašnjem napadaču Čarltona, koji je i nekoliko minuta kasnije mogao do het-trika, ali je tada zablistao Saunders.

Drama na Red Bul areni ipak nije izbegnuta. Patrik Mulins, koji je u 68. minutu zamenio prilično neprimetnog Vilju, osam minuta kasnije smanjio je prednost Red Bula, pa se ušlo u neizvesnu završnicu, ali je domaćin ipak izdražao.

Njujork Red Bulsi su ovim trijumfom izbili na treće mesto Istočne konferencije, sa dva boda manje od vodećeg Nju Inglanda, koji imaju i meč više. Siti je ostao na osmom mestu, sa svega šest bodova iz prvih deset mečeva.

(FOTO: Action images)


tagovi

Njujork SitiNjujork Red Bulsmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara