"Favorit: Petar Škundrić"
"Favorit: Petar Škundrić"

Sport: Tončev odustao, Škundrić na crti Čoviću!

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.09.15. | 09:25

Istaknuti funkcioner SPS-a dobio podršku aktuelnih klupskih struktura da se kandiduje na izborima za predsednika. Aduti su mu Gasprom i Zber banka

Favorit: Petar Škundrić

Zahukatava se i predsednička trka u Crvenoj zvezdi. Vanredni izbori u klubu bi trebalo da budu raspisani 15. septembra, a prema navodima lista Sport, jedan od kandidata za prvog čoveka crveno-belih biće Petar Škundrić (68). 

Izabrane vesti

Iza istaknutog funkcionera SPS-a stoji generalni sponzor kluba Gasprom, za čiji je dolazak zaslužan bio upravo on, a kako piše ovaj list, potpredsednik Ivica Tončev koji je ranije najavljivao predsedničku kandidaturu, spreman je da se povuče u korist Škundrića, koji, navodno, uživa i podršku državnih struktura da preuzme rukovođenje Crvenom zvezdom.

Ukoliko Škundrić konkretizuje svoju kandidaturu, očekuje se da mu se na crti nađe Nebojša Čović, koji je, navodno, želja pojedinih navijačkih grupa sa Severa, a Sport piše još i da su netačne informacije koje predsednik košarkaškog kluba „potura“ da je upravo on izabran od strane države da vodi FK Crvena zvezda.

Takođe, ukoliko Petar Škundrić postane predsednik, crveno-beli mogu da očekuju produženje ugovora sa Gaspromom do 2020. godine (aktuelni ističe 2018.), a sponzorski pul trebalo bi da pojača i poznata ruska Zber banka, koja bi regulisala dugovanja crveno-belih prema ostalim bankama. Očekuje se i dolazak još nekih stranih firmi u slučaju izbora funkcionera SPS-a, a da li zvezdaši veruju u njega videćemo na izborima.

Prema aktuelnim podacima, 4.886 članova kluba imaju pravo glasa na izborima za predsednika Crvene zvezde, a tačan datum biće objavljen verovatno u utorak.

(FOTO: Star Sport)   


tagovi

Petar ŠkundrićNebojša Čovićizbori u zvezdiIvica TončevFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara