Srbija čeka set Italijanki, biti ili ne biti za šampionke

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 17:40

Izabranice Zorana Terzića veoma blizu polufinala. Amerikanke moraju da slave sa 3:0 ili 3:1 ako žele u borbu za medalju. Tradicija apsolutno na strani branioca svetske krune

Posle ubedljivog trijumfa nad Japankama, Srbija bi i pre drugog meča Grupe G mogla da obezbedi vizu za polufinale. „Pomoć“ bi mogla da stigne od Italije, jedine neporažene selekcije na Svetskom prvenstvu. Ukoliko Paola Egonu i saigračice osvoje makar set protov domaćina šampionata, izabranice Zorana Terzića će u borbu za medalje.

Italijanke su veliki favoriti. Posle nekoliko godina stagnacije, selekcija sa Apenina igra fenomenalno u Japanu. Padale su i svetske šampionke Amerikanke i zlatne sa Olimpijskih igara u Riju, Kineskinje. Blista nova zvezda svetske odbojka, mlada Paola Egonu, koja je sa 182 poena najefikasnija odbojkašica šampionata. A još nije napunila 20 godina.

Izabrane vesti

Osim nje blista i Mirjam Fatime Silja, koja je posle druge faze SP bila na drugom mestu po procentu uspešnosti, odmah iza naše Tijane Bošković. Japanke umeju da iznenade, odlične su u polju, fanatično borbene, nošene podrškom 8.000 gledalaca u Jokohami, ali je Italija kvalitetnija i trebalo bi da nastavi trijumfalni niz.

Ove godine ove dve selekcije su se sastale u Ligi nacija i pobedile su Japanke 3:2. Zanimljivo, poslednjih pet međusobnih susreta Japanki i Italijanki završeni su posle pet setova. Italija ima četiri trijumfa u prethodnih pet duela sa azijskom selekcijom.

U prvom meču dana, biti ili ne biti za Amerikanke, šampionke sveta iz 2014. godine. Četa Kirča Kiraljija je proteklog leta bila sjajna u Ligi nacija, ali u Japanu igrao veoma loše. U drugoj rudni, SAD su poražene od Kine i Italije, a u prvom meču treće runde posle velike borbe i pet setova poklekle su od olimpijskih šampionki, Kineskinja. Protiv Holandije Džordan Larson i ostale zvezde američke selekcije moraju da pobede sa 3:0 ili 3:1 što im donosi siguran prolazak u polufinale Svetskog prvenstva.

Lale igraju na krilima fantastične korektorke šampiona Evrope Vakifbanke, Loneke Slutjes, koja je posle Italijanke Egonu najbolji poenter šampionata sa 174 poena. Tradicija je apsolutno na strani Amerikanki, koje su dobile poslednjih devet susreta protiv evropskih vicešampionki. Ove godine u Ligi nacija, branilac krune je slavio sa maksimalnih 3:0.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – TREĆA RUNDA, JOKOHAMA

Nedelja

GRUPA G

Japan – Srbija 0:3 (19:25, 18:25, 23:25)

GRUPA H

Kina – SAD 3:2 (25:22, 19:25, 20:25, 25:23, 15:9)

Ponedeljak

GRUPA G

12.20: (1,07) Italija - Japan (6,80)

GRUPA H

09.10: (3,20) Holandija – SAD (1,30)

Utorak

GRUPA G

12.20 Italija - Kina

GRUPA H

09.10 Italija - Srbija

*** kvote su podložne promenama


Foto: FIVB


tagovi

Svetsko prvenstvo za odbojkašice 2018sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara