""
""

Srbiju i Lučane neće zaboraviti! Frajdej potpisao za bogate Arape i ide kod Vučinića, Žoa, Valdivije, Babela…

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.07.15. | 22:48

Najbolji strelac Superlige iz prošle sezone je naplatio dobre partije i karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Sezona iz snova je stigla na naplatu. Titulu prvog strelca Superlige u prošloj sezoni i (po glasovima kolega fudbalera) status najboljeg igrača srpskog šampionata, Patrik Eze Frajdej je naplatio transferom u Ujedinjene Arapske Emirate. Popularni Petko je potpisao za tamošnjeg prvoligaša Al Fudžairu.

Izabrane vesti

Iako je za Frajdeja postojalo interesovanje francuskih klubova, belgijskog Standarda, a čak se i Sevilja pominjala, nigerijski napadač se odlučio za selidbu na Bliski Istok. Nije teško pretpostaviti zbog čega s obzirom da prebogati Arapi ne žale para za pojačanja iz Evrope, a sa titulom prvog strelca Superlige Frajdej je stekao renome da dobro zaradi na Bliskom istoku.

Frajdejov novi klub ne pripada fudbalskom vrhu u UAE, ali je prethodnu sezonu završio u sredini tabele. Detalji transfera nisu poznati. Nigerijac će biti treći stranac u Al Fudžairi jer pored njega boje ovog kluba branse iskusni Alžirac Mađid Bugera i libanski internacionalac Hasan Matuk.

U šampionatu Ujedinjenih Arapskih Emirata igra nekolicina poznatih fudbalskih imena. Prošlog leta je kao velika zvezda došao Mirko Vučinić koji je u 23 meča postigao 25 golova i bio prvi strelac lige. Pored Vučinića, ovog leta su klubove iz UAE pojačali nekadašnji Arsenalov vezista Denilson, zatim čileanski plejmejker Horhe Valdivija, brazilski napadč Žo, holandski ofanzivac Rajan Babel, a očekuje se i dolazak Džeresona Farfana iz Šalkea. 

Klubovi iz UAE imaju pravo na tri stranca u ekipi, a Frajdej je došao kao zamena za nekadašnjeg Verderovog napadača Bubakara Sanoga


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiSuperligaSrbijaPatrik Eze FrajdejMladost Lučanimeđunarodni fudbalAl Fudžaira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara