""
""

Srbin je novi Tibo Kurtoa! Traže ga Mančester Junajted i Ajaks (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.12.14. | 11:50

Supertalentovani Mile Svilar iz Anderlehta na meti najvećih evropskih klubova

Zamislite situaciju u kojoj Srbija ima dvojicu golmana u Mančester Junajtedu? Nije to tako nerealno. Jednog srpskog čuvara mreže Crveni đavoli su već kaparisali kada su letos kupili Vanju Milinkovića Savića iz Vojvodine i ostavili ga na jednogodišnjoj pozajmici u Novom Sadu. Sada su se nameračili na još jednog srpskog golmana.

Izabrane vesti

Reč je o supertalentovanom Miletu Svilaru iz Anderlehta. Sin legendarnog Ratka Svilara je u ovom trenutku najtalentovaniji golman u Belgiji, ali i jedan od najperspektivnijih u Evropi. Iako ima samo 15 godina, Mile Svilar je standardan na golu Anderlehtovog mladog tima u kojem igraju fudbaleri do 19 godina. U ligi šampiona za mlade timove, Svilar je briljirao. Anderleht igra fenomenalno u Ligi šampiona i osvojio je prvo mesto u grupi u konkurenciji Arsenala, Borusije Dortmund i Galatasaraja. Svilar je svih pet dosadašnjih utakmica odigrao u prvoj postavi, a vredi istaći da je Anderleht u tim mečevima oba puta očitao lekciju Arsenalu, kao i da je deklasirao Borusiju iz Dortmunda sa 5:0. Upravo protiv mladih Milionera, Svilar je pružio sjajnu partiju u kojoj odbranio i penal.

Još prošlog leta je Arsenal želeo Svilara, ali je Anderleht uspeo da ga zadrži. Njegov otac Rade je tada istakao da je za Mileta najbolje da ostane u Briselu i da u međuvremenu završi i školu.

Međutim, prema pisanju belgijskih medija, Mančester Junajted i Ajaks su sada ozbiljno zagrizli da dovedu mladog golamana, a ni Arsenal nije odustao i vreba priliku.

Anderleht će se boriti svim silama da zadrži svog najtalentovanihg fudbalera i već je spreman bogat višegodišnji ugovor za Mileta Svilera. Međutim, ugovor može da bude potpisan tek u avgustu 2016. godine kada Mile napuni 16 godina. Zato su ljudi u Anderlehtu u panici da bi Mančester Junajted ili Ajaks tada mogli da srpskom golmanu ponude bolje uslove i odvedu ga.

Svilar ima belgijsko i srpsko državljanstvo, branio je za omladinske selekcije Belgijanaca, ali se izjasnio da želi da brani za Srbiju ako dobije poziv jednoga dana. To je potvrdio i u našoj rubrici Srpski sinovi gde ste mogli da saznate više o njemu.

Belgijski mediji ga najavljuju kao biser čuvene Anderlehtove škole koja je prethodnih godina izbacila asove poput Kompanija Lukakua. Svilar je u Belgiji dobio nadimak „Novi Tibo Kurtoa“ zbog visine (186 centimetara) i sličnog stila branjenja sa aktuelnim golmanom Čelsija. 


tagovi

AjaksAnderlehtBelgijaEngleskaEredivizijaEvropaHolandijaMile SvilarPremijer ligaŽupiler Pro ligaSrpski sinovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara