Sreća prati Breidablik, biti ili ne biti za Fjolnir

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.08.18. | 09:31

Još pet kola do kraja prvenstva Islanda

Dva derbija za kraj 17. runde. Okršaj Breidablika i Valura mogao bi da pružu jasne konture u borbi za titulu šampiona Islanda, dok bi duel Fjolnira i Vikingura možda odgonetnuo ko će naredne sezone u niži rang.

Lider Breidablik i dva boda, uz meč manje, udaljeni Valur, nalaze se u dobroj formii. Prvopomenuti je vezao devet mečeva bez neuspeha, odnosno pet uzastopnih pobeda, dok je aktuelni prvak bez poraza na deset prethodnih utakmica, kao i na 19 od proteklih 20 susreta. Tradicija kaže da je Breidablik poražen jednom na osam minulih domaćinstava Valuru, kao i da je na pet od prethodnih šest okršaja sa današnjim rivalom uspeo da sačuva mrežu. Istovremeno, Valur je pre četiri dana nesrećno završio učešće u Evropi porazom od Šerifa, a naredna dva susreta u prvenstvu biće derbiji sa vodećim ekipama. Dakle, ti susreti determinisaće šampionsku trku, jer je do kraja ostalo još pet rundi.

Izabrane vesti

Što se tiče borbe za osptanak, Fjolnir bi morao da popravi realizaciju, ako misli da opstane. Ovaj tim nije dao gol na tri prethodna meča, dok Vikingur u gostima u proseku prima 2,25. Prethodnih šest dvoboja okončano je sa najmanje tri pogotka.
"Breidablik ima sreće tokom cele sezone. Pobeđuje i kada ne igra dobro. U prednosti je u derbiju sa Valurom, jer su gosti u četvrtak igrali kvalifikacije za Ligu Evrope. Fjolniru je meč sa Vikingurom biti ili ne biti, jer ima najteži raspored do kraja prvenstva", komentarisao je za TIP Novosti Srđan Tufegdžić, trener Akurejrija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:00 4502 ISL 1 Breidablik - Valur ug 3+ 1,80
Pon 20:00 4501 ISL 1 Fjolnir - Vikingur ug 3+ 1,60
Ukupna kvota2,88

ISLAND 1 - 7. KOLO

Ponedeljak
20.00: (2,15) Fjolnir (3,35) Vikingur Rejkjavik (3,15)
20.00: (2,80) Breidablik (3,20) Valur (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Island 1sportsko klađenjeBreidablikValur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara