"Nikola Jokić"
"Nikola Jokić"

Srpska dominacija Jadranom: Jokić MVP, Miljenović drugi, Zvezdi i Partizanu po jedan predstavnik u najboljih 10!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.15. | 17:21

Mladi centar Mega Leksa je ove sezone na 24 utakmice prosečno beležio bezmalo 22 indeksna poena

Nikola Jokić

Odavno je jasno da su večiti rivali iz Srbije sam krem Aba lige, ali fenomenalne partije mladog tima Mega Leksa oduševile su mnoge ove sezone! Nikola Jokić je ove godine do kraja pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najtalentovanijih visokih igrača u Evropi pošto je i zvanično postao najkorisniji igrač Jadranske lige sa 21,96 indeksnih poena u proseku. U stopu ga prati saigrač iz Mege Nenad Miljenović, a treće mesto izmaklo je Dejanu Musliju isključivo zbog činjenice da je odigrao premalo utakmica da bi ušao u konkurenciju. Polovina igrača koji čine najboljih 10 lige dolaze iz Srbije, a listu kompletiraju Milan Mačvan koji je na sedmom mestu, kao i Boban Marjanović koji se našao na devetoj poziciji.

Izabrane vesti

Nikola Jokić je već neko vreme pod budnim okom NBA skauta, kao i najvećih evropskih klubova među kojima su i Real Madrid i Barselona. Da to nije slučajno, mladi Somborac pokazao je već u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Aba lige kada je razmontirao skopski  MZT upisavši astronomska 44 indeksna poena i postavivši rekord sezone na jednom meču u toj statističkoj kategoriji! U istom ritmu je nastavio do kraja regularnog dela sezone, te je došao do proseka od 21,96 indeksnih poena što je „jedva“ bilo dovoljno za titulu najkorisnijeg igrača u regionalnoj ligi, dok je sa 15,4 poena treći na listi najboljih strelaca. Takođe, Jokić je i prvi skakač u takmičenju sa 9,3 uhvaćene lopte po meču.

Za petama mu je bio klupski drug Nenad Miljenović koji je sa prosečnim indeksom 21,7 doprineo da Mega Leks odigra najbolju sezonu u svojoj istoriji, a lucidni plejmejker bio je i ubedljivo najbolji „paker“ u ligi sa 8,4 asistencije po utakmici. Razlozi za radost čelnicima Mege tu ne prestaju, te kompletnu dominaciju tima koji je svoje mečeve igrao u Sremskoj Mitrovici upotpunjije Dejan Musli koji je sa prosečnim indeksom 20,2 zaslužio treće mesto, ali je izvisio za tu poziciju pošto je odigrao samo 10 mečeva, te je Josip Sobin iz Zadra sa 19,5 indeksnih poena po meču treći u ligi po tom osnovu.

Da stvar po srpsku košarku, ali i beogradske večite rivale bude bolje, Milan Mačvan je sedmoplasiran po tom pitanju, dok je Boban Marjanović podelio devetu poziciju sa Krisom Bukerom iz Krke. Krilni centar Partizana beležio je 17,7 indeksnih poena po utakmici, dok kolos Crvene zvezde može da se pohvali indeksom 16,1 po utakmici.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanNikola JokićNenad MiljenovićMilan MačvanMega LeksJadranska ligaDejan MusliFK Crvena zvezdaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara