Srpska pijaca: Avr nudi najbolje uslove za Vukanovića, Đogatović na Islandu, tri odlaska sa Banjice...

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.12.18. | 09:44

Belaković odlazi sa Brda, Bačka traži trenera...

Prelazni rok još uvek nije zvanično počeo, ali u poslednjim danima 2018. godine vrlo je uzbudljivo na "srpskoj pijaci". Pod Bagdalom su se oprostili od šefa struke Milorada Kosanovića, ali je na "čekanju" transfer koji bi mogao da donese ozbiljnu injekciju u klupsku kasu. U pitanju je odlazak Alekse Vukanovića, koji je nakon interesovanja Makabi Haife, korejskog Gvanvona i na kraju Olimpijakosa, sada najbliži francuskom Avru.

Kako piše Žurnal, tamošnji drugoligaš želi ozbiljno da se umeša u borbu za promociju u Ligu 1, pa nudi odlične uslove jednom od najistaknutihijih igrača Superlige u prvom delu sezone, ali i dobro obeštećenje Kruševljanima.

Izabrane vesti

Kao i u svakoj pauzi i ovoga puta je prilično prometno na Banjici. Rad se posle godinu dana oprostio sa Nenadom Marinkovićem, a ugovor sa Građevinarima raskinuli su i Zoran Ljubinković i Srđan Ajković.

Iskusni čuvar mreže Javora Vladan Đogatović karijeru će nastaviti na Islandu, u jednom tamošnjem prvoligašu. Da je posao već praktično završen pokazuje i to da su u redovima lidera Prve lige Srbije već krenuli u potragu za novim rešenjem među stativama.

Iako je u prolećnom delu prošle sezone bio u prvom planu na Banovom brdu, Nemanja Belaković je jesenas ostao bez mesta u timu, tako da će izvesno promeniti sredinu. Belaković je odigrao svega 260 minuta za Čukarički, nije uspeo da se izbori za veću minutažu kod Sima Krunića, pa se sada traži solucija za drugi deo sezone. Opcije su odlazak na pozajmicu s pravom otkupa, definitivan rastanak sa Brđanima, ali i pokušaj mladog veziste da se na pripremama na Kipru izbori za svoju poziciju u prolećnom delu sezone.

OFK Bačka mora da pronađe novog šefa sturke, koji će povesti ekipu na zimske pripreme, s obzirom da je Bačku Palanku napustio Dragan Đorđević. Iskusnom strategu je istekla saradnja sa klubom sa stadiona Slavko Maletin Vava, a novo rešenje bi trebalo da stigne pre isteka 2018. godine.

Foto: Star Sport, MN press


tagovi

Aleksa VukanovićVladan ĐogatovićNenad Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara