"Stanisavljević"
"Stanisavljević"

SRPSKI SINOVI - Aleksandar Stanisavljević: Džaba zovu Rusi!

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.07.14. | 10:33

MOZZART Sport predstavlja fudbalera moskovskog CSKA, selekcije U17. Rođen je 27. januara 1998. godine, a fudbal je u ,,armijskom klubu'' zaigrao već u petoj godini

StanisavljevićDo danas mu se nije javila želja da menja boje, jer se igrama u CSKA probio do reprezentacije Srbije U16. Ima odlične uslove za dalje napredovanje i dobru saradnju s trenerskim kadrom koji u njemu vidi budućeg štopera prve ekipe CSKA.

Poput mnogih lepih fudbalskih priča i priča Aleksandra Stanisavljevića je počela da se razvija slučajno, i to u pravom smeru.
"Tata se kod kolege s posla raspitivao gde bilo najbolje da krenem s treniranjem fudbala, a on mu je preporučio CSKA. Sećam se da je to bila jedna od čuvenih ruskih zima i da smo tog hladnog dana krenuli na moj prvi trening, ali da na kraju nismo stigli na željeno mesto, jer smo zalutali!", priseća se svog početka Aleksandar Stanisavljević.

Izabrane vesti

Svi naredni treninzi bili su odrađeni na pravoj adresi kod pravog trenera – Hristič Mihaila Vasiljeviča koji je umeo da prepozna talenat srpskog dečaka. Selidbe iz jedne uzrasne kategorije u drugu samo su učvršćivale stav stručnjaka moskovskog kluba da u njihovim redovima raste igrač većeg potencijala, spreman da u skorijoj budućnosti zauzme mesto čuvenog Sergeja Ignaševiča, a iste planove pravili su i treneri iz Fudbalskog saveza Rusije.

Od njih je, naime, krenula inicijativa da se visokom Srbinu ponudi rusko državljanstvo, kako bi počeo da nastupa za odgovarajuću selekciju Baćuški, ali su dobili zahvalnost porodice i negativan odgovor.
"Rusi su pokazali interesovanje da me vide u svojoj reprezentaciji, ali da smo prihvatili njihovu ponudu, to ne bi bilo u skladu sa vaspitanjem mojih roditelja i mene. Mi znamo gde nam je kuća."

Patriotizam Stanisavljevića uveliko se pokazuje na terenu, partijama u dresu kadetske ekipe Srbije koju predvodi selektor Dejan Govedarica. Debitovao je prošle godine u dvomeču s Makedonijom, da bi nakon toga upisao još pet nastupa.
"Postigao sam dva gola za reprezentaciju. Jedan je doneo pobedu protiv Bugarske, a drugim smo odigrali remi sa Italijom na nedavnom memorijalnom turniru „Miljan Miljanić“. Često postižem golove, iako mi je prvi zadatak da sačuvam svoj gol. Imam dobar osećaj gde će lopta da padne kada sam u protivničkom šesnaestercu, a i visina mi pomaže kod skoka."

Stanisavljević ističe da mu je prvi cilj da se sa svojim generacijom plasira na Evropsko prvenstvo, a na klupskom planu sve podređuje uspehu sa Cska sa kojim ima ugovor još tri godine.
"Voleo bih da se plasiramo na EP i da me selektor Govedarica uvrsti u tim, a da na šampionatu pokažemo svima da Srbija nije samo talentovana selekcija,već tim koji može da osvoji prvo mesto."

ODLIČAN ĐAK GIMNAZIJE 1409

Mladi defanzivac ističe da mu je otac jedini uzor u životu, ali i da uživa dok na terenu gleda igre Zorana Tošića u dresu CSKA. Ima mlađeg brata koji već u osmoj godini nagoveštava da u kući Stanisavljevića postoji još dobrog „materijala“ za CSKA i srpsku reprezentaciju.
"Idem u poznatu „Gimnaziju 1409“ i odličan sam đak. Mnogo mi pomaže majka Biljana, ali imam i razumevanje mojih profesora", kaže Aleksandar i napominje da mu je devojka Alisa, manekenka i fotomodel, podrška i inspiracija za dalje napredovanje u karijeri.


tagovi

Srpski sinoviSrbijareprezentativni fudbalCSKA MoskvaAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara