"Alen Jakupova"
"Alen Jakupova"

SRPSKI SINOVI: Alen Jakupova, strelac bez pasoša

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.14. | 11:48

MOZZART Sport predstavlja Alena Jakupovu, fudbalera Fortune iz Diseldorfa, člana selekcije U19

Alen Jakupova

Alen Jakupova rođen je 1. aprila 1995. godine u Nojsu, a s osam godina počeo je da trenira u lokalnom klubu SG Holchajm.
"Odmah se videla razlika u kvalitetu moje igre od ostalih saigrača, ali sam se tek posle tri godine preselio u jači klub iz Nojsa, i to u SC Kapelen. S novom ekipom igrao sam u regionalnoj Niderrajn ligi (Niederrheinliga), što je bio rang ispod elitne lige za moj uzrast", kaže Jakupova za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Porodica Jakupova se trbuhom za kruhom preslila u Nemačku 1992. godine, ali ni 2010. godine nisu imali pasoš svoje druge zemlje, što je najviše problema napravilo talentovanom Alenu.
"Pozvali su me 2010. godine na okupljanje najboljih mladih fudbalera u mom regionu, kako bi se izvršila selekcija za odlazak u reprezentaciju Nemačke. Nisam prošao iz prostog razloga što nisam imao pasoš."

Iste godine odlične igre u dresu malog kluba krčile su mu put ka poznatijim timovima. Interesovanje su pokazivali i nemački velikani, ali Alen je prilikom izbora nove sredine jednostavnim rešenjem zadovoljio tada svoje ambicije.
"Dobio sam pozive da zaigram za Borusiju Menhengladbah i Keln, ali sam se u dogovoru s porodicom opredelio za Fortunu, moj današnji klub, pre svega zato što se nalazi na pet kilometara udaljenosti od kuće. Sada, nakon četiri godine, mogu reći da sam zadovoljan odlukom koju sam doneo."

U prvoj sezoni za U17, iako među najmlađima u timu, Alen je briljirao, tako da su rukovodioci omladinske škole posle pola godine potpisali stipednijski ugovor do 2014. godine.
"Postigao sam 37 golova zbog čega su odmah zatražili da potpišem četvorogodišni ugovor. Prošle sezone sam igrao za U18 i dao sam 24 gola. Bili smo šampioni naše lige."

Alen Jakupova

Kod trenera Siniše Šukera u U19 ekipi Jakupova igra standardno i jedan je od najboljih u timu. Zauzima poziciju drugog napadača ili ofanzivnog veznog igrača, što ga i dalje drži blizu protivničkog gola gde se najbolje snalazi. Najbolji je strelac ekipe sa pet pogodaka, a njegova Fortuna nalazi se u sredini tabele.
"Zadovoljan sam, mada sam siguran da mogu još bolje da igram nego u prvom delu sezone. Treniram i s prvim timom, ali nisam dobio priliku da nastupim u Cvajti. Ugovor mi ističe ovog leta, još nisam odlučio gde ću dalje. Imam dosta ponuda, nadam se da ću ponovo napraviti dobar izbor."

ZA SRBIJU - UVEK!

Zbog izuzetne brzine i tehnike Jakupova pripada grupi igrača na koje u budućnosti treba obratiti pažnju, posebno što fudbalere sa takvim karakteristikama teško stvaraju srpski klubovi. Alen obožava igru Zlatana Ibrahimovića, navija za Partizan i Bajern u Nemačkoj, a nema dileme kako bi se ponašao u slučaju da jednog dana dobije poziv nekod od selektora iz Fudbalskog saveza Srbije:
"Ko je lud da odbije poziv da igra za svoju državu?!", pita se Alen Jakupova.


tagovi

NemackaFortuna DiseldorfSrpski sinoviSrbijaEvropaBundesliga 2Alen Jakupova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara