"Denis Stošić"
"Denis Stošić"

SRPSKI SINOVI: Biser Hofove škole

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.05.14. | 10:13

MOZZART Sport predstavlja Denisa Stošića, fudbalera Hofenhajma, člana selekcije U16

Denis StošićRođen je 27. februara 1999. godine, poreklom je iz Kumanova, pa se zbog makedonske transkripcije prezimena u nemačkim medijima pojavljuje kao „Stosik“ ili „Stošik“.

Počeo je da trenira sa šest godina u lokalnom klubu SV Beblingenu, da bi nakon samo pola godine prešao u poznatiji Štutgarter Kikers, gde su prve fudbalske korake pravili asovi poput Roberta Prosinečkog i Jirgena Klinsmana. Kod „plavih bogova“ zadržao se čak pet godina, sve dok se 2011. godine sa svojom ponudom nije pojavio stariji i veći gradski rival sa stadiona Gotlib Dajmler.

Boje Štugarta branio je godinu i po igrajući za ekipu U13 na turnirima po čitavoj Nemačkoj, a onda je i u ovom slučaju velika riba progutala malu.
"Usledio je poziv Hofenhajma i mi smo odlučili da ga prihvatimo, jer to je klub poznat po svojoj omladinskoj školi, jednoj od najboljih u Nemačkoj. U Hofenhajmu igra već drugu sezonu i počeće treću kao član selekcije U16",  priča za MOZZART Sport Denisov otac Boban Stošić.    

Izabrane vesti

--------------------------------------
DOMAĆI PRED SPAVANJE

Radni dan Denisa Stošića značajno se razlikuje od dana kakve imaju njegovi vršnjaci, jer on traje neverovatnih 12 sati, ponekad i duže! Ustaje u sedam sati, do 13.30 se zadržava u gimnaziji, a u 14.45 dolazi klupski autobus da bi ga odveo na trening koji počinje u 16.45.
"Treninzi traju do 19.30, tako da je kući tek u 21.30, kada počinje da radi domaće zadatke i sve što mu je potrebno za sutrašnju nastavu. On u jednom pravcu mora da prevali 115 km od kuće do kluba, tako četiri puta nedeljno, dok se tokom vikenda igraju utakmice po celoj južnoj Nemačkoj", kaže Denisov otac.
----------------------------------------
Denis i BirofProlazeći uspešno nekoliko selekcionih „rešeta“ Denis se trenerima nametnuo kao rešenje za nekoliko pozicija. Za U14 igrao je štopera, kod U15 pojavljivao se najčešće u ulozi zadnjeg veznog, dok se momentalno nalazi na poziciji desnog beka. Na svim mestima bio je veoma dobar, o čemu svedoče i stalni pozivi u selekciju regiona Badena, a pokrajinski timovi za Denisov uzrast nisu ništa drugo nego predsoblje za ulazak u državni tim. Teoretski gledano, Stošić bi mogao da igra za Nemačku, Makedoniju i Srbiju, ukoliko bi dobio putnu ispravu naše zemlje.

"Iskreno, nismo razmišljali o ideji da bi Denis mogao da zaigra u ovom trenutku za neku drugu reprezentaciju osim Nemačke. Nama je bitno da njegov fudbalski razvoj ide u pravom smeru, a o igranju za reprezentaciju će sam odlučiti kada dođe vreme za to", ističe Boban Stošić.
--------------------------------
BRAT BLISTA U BAZENU

Stošić

Denisov stariji brat Aleksandar važi za veoma talentovanog plivača. U konkurenciji momaka do 17 godina Stošić se nedavno kvalifikovao za prvenstvo Nemačke koje će biti održano sledećeg meseca. Svojevremeno je veliki šampion svetskog plivanja Paul Biderman izjavio da je Stošić veliki potencijal, od kojeg se u budućnosti mogu očekivati značajni rezultati.
---------------------------------
Denis ne prati lige u Srbiji i Makedoniji, jer nema za to previše slobodnog vremena, ali navija za Real Madrid, obožava Kristijana Ronalda i Davida Alabu. Želja mu je da jednog dana zaigra na najvećim stadionima Španije, ali je svestan da mu do ostvarenja snova predstoji mnogo rada i svakodnevnog učenja fudbalskih lekcija na terenima Hofenhajma.


tagovi

Srpski sinoviNemackaEvropadenis stošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara