"Crnomut na delu"
"Crnomut na delu"

SRPSKI SINOVI: Bundesliga već zove Dušana Crnomuta

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.06.14. | 11:38

MOZZART Sport predstavlja Dušana Crnomuta, fudbalera Karl Cajs Jene, člana selekcije U19.

Crnomut na deluDušan Crnomut je rođen 22. maja 1996. godine u Beogradu, ali je rastao i fudbalski se razvijao u Nemačkoj. Prve fudbalske korake napravio je u Kikers Ofenbahu, da bi nakon toga usledile godine “školovanja“ u frankfurtskim klubovima. Najpre u bundesligašu Ajntrahtu, a zatim i u poznatom klubu JFC Frankfurt, specijalizovanom za rad sa mladima i decom.

Sa 15 godina Dušan se vratio u Ofenbah, gde je sjajnim igrama u dresu kadetske ekipe SG Rozenhoea zavredio pažnju skauta brojnih nemačkih ekipa. U dogovoru sa porodicom odlučio je da prihvati ponudu Kajzerslauterna, ali se nakon jedne dobre sezone preselio u istočni deo zemlje - u Karl Cajs Jenu, čuveni klub iz DDR-a, u doba postojanja podeljene Nemačke.
"Nemačka omladinska liga je verovatno najzahtevnije takmičenje u Evropi za moj uzrast, posebno za nas igrače balkanskog porekla koji smo prinuđeni da svoju tehniku i kreativnu orjentaciju u igri uskladimo sa taktičkim zahtevima trenera. Drugim rečima, to znači da naše znanje sa loptom gubi vrednost ukoliko nismo spremni na ogromne trkačke napore i ne pokazujemo borbenost na terenu", priča za MOZZART Sport Dušan Crnomut.

Izabrane vesti

Dolazak u Jenu ispostavio se kao odličan potez, budući da se talentovani plejmejker vrlo brzo nametnuo za vođu tima U19. Čak je upisao i dva nastupa za drugu ekipu seniora koja se takmiči u regionalnoj ligi.
"Imam razloga da budem veoma zadovoljan prošlom sezonom u Jeni. Izborio sam se za mesto u ekipi, a igre su mi donele nekoliko ponuda od klubova iz Bundeslige 1. Rešio sam, ipak, da ostanem. Nigde ne žurim, jer ovde imam sve uslove da još napredujem i ako nastavim da igram kao do sada biće ponovo poziva iz elite".

Pored izvesne fudbalske budućnosti u Jeni, još jedan razlog ostanka je i završetak srednje škole i polaganje mature.
"Planiram da se dalje školujem, jer želim da pronađem svoje mesto u društvu i kada više ne budem mogao da se bavim fudbalom. Obrazovanje mi je veoma važno u životu, tako da od njega neću odustati, iako sada želim da postanem profesionalac".

 U SRBIJI NE ZNAJU DA POSTOJIMCrnomut

Dušan Crnomut vidi sebe u budućnosti kao bundesligaškog fudbalera, a jasno konkretizuje svoje dečačke snove.
"Najveća moja sportska želja je da zaigram za reprezentaciju Srbije. Voleo bih da to učinim već u omladinskom timu, ali mislim da zbog nerazvijenog skautinga u Srbiji i ne znaju da postojim. Druga želja mi je odlazak u Premijer ligu i to baš u Liverpul ili Čelsi koji su mi omiljeni engleski klubovi. Mogu reći za sebe da sam veliki radnik i ta moja osobina mi daje za pravo da verujem u ostvarenje svih želja".


tagovi

reprezentativni fudbalSrbijaSrpski sinoviDušan CrnomutKarl Cajs Jena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara