""
""

SRPSKI SINOVI: Filip Tasić - Arsenal s druge planete!

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.03.14. | 10:04

Kadetski reprezentativac, šesnaestogodišnji vezni igrač, vratio se pun utisaka iz Britanije, bogatiji za neverovatno iskustvo treniranja u prestižnom kampu i zadovoljan svojim predstavljanjem

Srpski sin Filip Tasić iz švedskog Jurgordena boravio je krajem januara u Londonu na sedmodnevnom upoznavanju sa uslovima i trenerskim kadrom u Arsenalovoj fudbalskoj akademiji.

Kadetski reprezentativac, šesnaestogodišnji vezni igrač, vratio se pun utisaka iz Britanije, bogatiji za neverovatno iskustvo treniranja u prestižnom kampu i zadovoljan svojim predstavljanjem.
"Bilo mi je super u Arsenalu. Trenirao sam sa U18, a igrao sam i jednu utakmicu za moje godište protiv Aston Vile. Klub je organizovan na neverovatnom nivou, vodi se računa o najsitnijim detaljima, tako da igračima ostaje samo da misle na teren i igru dok klupska mašinerija obezbeđuje najbolje uslove za rad", kaže Tasić za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Prvi susret sa Arsenalom dogodio se odmah na aerodromu u Londonu, gde su službenici kluba pokazali tinejdžeru iz Švedske sa kakvom brigom prilaze svakom igraču, bez obzira na njegov trenutni status u klubu.
"Čekali su me na aerodromu, a onda su me prebacili u hotel koji su mi oni obezbedili. Na prvom treningu sam se video sa njihovim skautom koji me je primetio u Halmstadu. Njegovi izveštaji o mojim igrama su uticali na ljude iz akademije da me pozovu na bliže upoznavanje, a mislim da su kasnije i svi ostali treneri bili zadovoljni mojim igrama i ponašanjem. Utakmica sa Aston Vilom je došla na kraju. Odigrali smo 0:0, a meni su poverili ulogu ofanzivnog veznog igrača."

Članovima omladinske škole svakog trenutka su na raspolaganju osam travnatih terena, besprekorno sređenih za treniranje, dva bazena i brojne teretane. Na treninzima se jednaka pažnja poklanja taktičkim uvežbavanjima, kao i fizičkoj pripremi.

Jači je bio tempo rada od onog na koji sam se navikao. Rade mnogo na taktici, snimaju svaki trening i meč, pa ga posle zajedno gledaju i analiziraju. Treninzi se održavaju ujutru, a poslepodne se vežba u teretani ili se ide na bazen.

Tokom jedinog slobodnog dana Filipu je omogućeno da izbliza upozna svog idola Mesuta Ezila, ali i ostale igrače Arsenala i njihovog menadžera Arsena Vengera.
"Bio sam presrećan što sam dobio priliku da se upoznam sa Ezilom i da se fotografišem s njim i drugim fudbalerima. Mogao sam za tako kratko vreme da shvatim da su sve te zvezde svetskog fudbala jednostavni ljudi kojima nije problem da sa jednim klincem iz Švedske progovore nekoliko rečenica. Otišao sam kući oduševljen Arsenalom, igračima, trenerima, saigračima ... Najviše vremena sam provodio sa Dekanom Ilievom iz Makedonije koji je tamo već godinu dana i ima ugovor sa Arsenalom."

NASLOV U MIRORU

Filip Tasić je u serijalu „Srpski sinovi“ predstavljen u novembru i tada je najavio da postoji mogućnost odlaska na akademiju engleskog kluba. Zbog strogih klupskih pravila, mladi fudbaler Jurgordena nije želeo da priča o povratku u redove Tobdžija, ali su dobro obavešteni britanski mediji saznali da će se to izvesno dogoditi ovog proleća. Naslov u tiražnom „Miroru“ (Arsen Venger poziva Tasića da se vrati na „Emirejts“ posle uspešno završene probe) govori i više od obične zainteresovanosti kluba za talentovanog igrača.

Tasić je rođen 12. novembra 1998.


tagovi

Srpski sinoviSrbijaPremijer ligaFilip TasićArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara